Magazin > Film & Glasba & TV
2985 ogledov

Nespametno: Zaradi snemalca naša skupina skoraj ostala brez vsega

zvita feltna osebni arhiv
Na srečo se je dobro izteklo …

Skupina Zvita feltna po velikih hitih 'Edina', 'Kraljica', 'Lunina belina' in 'V dobrem starem Piranu' v svet pošilja novo skladbo - Zate, za katero verjamejo, da bo to pomlad in poletje himna mladih širom Slovenije.

Mladeniči v zadnjih dveh letih beležijo izjemne uspehe, njihova popularnost pa je iz dneva v dan večja: skladba 'Edina' bo kmalu dosegla 2 milijona ogledov, 'Lunina belina' je blizu prvemu milijonu, 'Kraljica' pa je na polovici prvega milijona ogledov na portalu YouTube. Pevec in klaviaturist Blaž Gec ne more skriti navdušenja: ''Noro! Tudi v sanjah nismo pričakovali takšnega odziva na naše skladbe. Vemo, da so to le številke, a le-te v resnici pomenijo, da imajo ljudje glasbo, ki jo ustvarjamo, radi. Neizmerno smo veseli in hvaležni!'' pravi mladi pevec.

Zvita feltna se v novi skladbi 'Zate' lotevajo malce drugačnega pogleda na ljubezen – če so bile 'Edina', 'Kraljica' in 'Lunina belina' srečno zaljubljene, je 'Zate' v ljubezni nedorečena. O skladbi avtor glasbe Theo Čebron razmišlja: ''Vsak je nedvomno že doživel konec veze in se kasneje spraševal, ali je to res konec, morda ni, bova še skupaj? In o takšnem razhodu, ''koncu'' ljubezni govori skladba Zate.''. Besedilo je spisal Rok Lunaček: ''Tako rekoč sem peti član skupine. Ni mi težko pisati za fante, smo ekipa, veliko smo skupaj, tudi v prostem času. Večja težava je ostati zbran in se ne preveč šaliti in tudi kaj resnega narediti vsake toliko,'' v smehu dodaja Rok. Za produkcijo in aranžma je poskrbel Blaž Hribar.

Neprijetna situacija

Kot je skupina za Žurnal24 razkrila, se je snemanje spota končalo z neprijetno situacijo. Fantje so večji del spota posneli v Ljubljani. Potem ko so posneli že večino kadrov, so se odpravili na kosilo, snemalec pa je kamero z vsemi posnetki odložil na bližnji zid. Čez kakšno uro so začeli kamero pogrešati in panično iskati. Na srečo so jo po približno 30 minutah iskanja našli na istem mestu, kjer so jo pustili. Celotni ekipi se je odvalil velik kamen od srca in lahko so nadaljevali s snemanjem večernih kadrov.

Komentarjev 3
  • pesnik51 23:21 08.marec 2019.

    dejte označit, da je tole PR no .. recimo, da spremljam SLO sceno .. ampak tile fantje? hmmm

  • mihael58 13:03 08.marec 2019.

    Res grozen spot, kdo se je spomnil na Metelkovo?? Komad je pa itak bruh...

  • jakec1575 09:09 08.marec 2019.

    Mtelekova je vse drugo, kar ta komad predstavlja. popoln dizaster. Če je to glasba sem jaz feltna.