Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Neugnani pingvini gospoda Popperja

Pingvini gospoda Popperja Kolosej
Na velika platna slovenskih kinematografov prihaja družinska komedija Pingvini gospoda Popperja (Mr. Popper's Penguins), ob kateri se boste zares ohladili.

Mladi Tommy Popper je odraščal v Brooklynu in se veselil slehernega trenutka, ko je lahko v svoji sobi prek amaterskega radia govori z očetom, ki je potoval križem po svetu. Zdaj, leta pozneje, je Tommy gospod Popper (Jim Carrey), nadvse uspešen strokovnjak za razvoj nepremičnin na Manhattnu. Od žene Amande (Carla Gugino) se je ločil sporazumno, svoja otroka (Madeline Carroll in Maxwell Perry Cotton) pa vidi vsak drugi konec tedna. Živi razkošno v svojem skrajno modernem stanovanju na Park Avenue in obeta se mu, da postane partner v prestižni firmi, v kateri dela … dokler se pred njegovimi vrati lepega jutra ne znajde še zadnje darilo njegovega očeta – spominček z Antarktike.

V lesenem zaboju je, obdan z vrečkami ledu, 60 centimetrov visok pingvin s kričeče oranžnimi nožicami. Ne – ni plišasta igračka ali nagačena žival, kot sprva misli Popper, temveč čisto pravi živi pingvin, ki jo, glasno trobeč, ucvre po Popperjevem stanovanju. Popper komaj čaka, da se divjaka znebi in pokliče sleherno organizacijo v mestu in državi, a pingvina noče nihče. Potem ko pokliče celo na Anktartiko, da bi ptiča poslal nazaj, se pred njegovim pragom znajde še pet dodatnih pingvinov.

Film si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju in Planetih Tuš v Celju, Kranju, Mariboru, Novem mestu in Kopru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.