Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

(Ne)varno zaklonišče pred apokalipso

Zaklonišče Kinodvor
S filmskega platna Kinodvora se poslavlja dobitnik glavne nagrade na lanskoletnem Liffu, Zaklonišče (Take Shelter). Še zadnjič bo na sporedu nocoj ob 16.45.

Malo podeželsko mestece v Ohiu. Curtis La Forche (Michael Shannon) je dober delavec, predan mož in skrben oče. Kljub nenehnim finančnim težavam živi srečno družinsko življenje z ženo Samantho (Jessica Chastain) in gluho šestletno hčerko. Nekega dne pa ga začnejo preganjati zlovešče sanje in nelagodne slutnje o apokaliptičnem viharju. Da bi zavaroval družino, začne na vrtu obsesivno graditi zaklonišče. Njegovo nerazumljivo vedenje bega ženo ter zbuja nerazumevanje med sodelavci in sosedi.

Spreten preplet družinske drame, psihološkega trilerja in apokaliptične grozljivke je hkrati poetičen in alegoričen film o malem človeku v dobi ekonomskih in ekoloških katastrof. Michael Shannon in Jessica Chastain sta s svojim izjemnim igralskim dosežkom požela navdušene odzive filmskih kritikov.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.