Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Neverjetne čarovnije za pastirčka

Predstava, ki traja 45 minut, je namenjena otrokom do 10. leta starosti. (Foto: Žurnal24 main
Če želite najmlajšim približati opero, jih ob 17. uri peljite v Cankarjev dom, kjer bodo v Kosovelovi dvorani uprizorili operno predstavo za otroke z naslovom Bastien in Bastiena.

Zaljubljena pastirčka Bastien (Edvard Strah/Martin Sušnik) in Bastiena (Katja Konvalinka/Nataša Krajnc) sta se sprla, ko se je v Bastiena zaljubila bogata kraljična. Tega je premamilo bogastvo, zato se je preselil na kraljičnin grad. Kljub razkošnemu življenju in velikemu bogastvu pa se Bastien strašno dolgočasi, uboga Bastiena pa se utaplja v solzah. Čarovnik Kolas (Matej Rotovnik) se odloči, da jima bo pomagal s pomočjo neverjetnih čarovnij in svojih pametnih nasvetov ...

Skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart je radostno otroško opero Bastien in Bastiena napisal že pri dvanajstih letih. Otroci s pomočjo čarovnika Kolasa na interaktiven in zabaven način spoznajo življenje skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. Čarovnik Kolas nato otroke s pomočjo pravih čarovnij popelje v svet opere Bastien in Bastiena.

Vstopnina je 8 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.