Magazin > Film & Glasba & TV
4270 ogledov

Neverjetno: Zato filma Umazani ples skoraj ne bi posneli

Eleanor Bergstein Profimedia
Rekli so jima, naj film zažgeta!

Film Umazani ples zagotovo spada med najbolj legendarne ljubezenske filme vseh časov. Prav šokantno je, da potenciala scenarija največji hollywoodski studii niso prepoznali. Film je bil kar 42-krat zavrnjen, preden je avtorici Eleanor Bergstein (na zgornji fotografiji) in producentki Lindi Gottliebb uspelo zanj zbrati denar.

umazani ples Magazin Resnica za tem legendarnim prizorom je šokantna

V drugi polovici osemdesetih let so v kinih namreč dominirali moški in akcijski filmi, kot so Rocky, Rambo in Top Gun. Producentom je bil Umazani ples preveč "ženstven“, saj je bila glavna vloga namenjena ženski. Pri filmu so poleg tega sodelovala le imena z malo izkušnjami, so ustvarjalci hita povedali v Netflixovi oddaji The Movies That Made Us.

Film so s pomočjo Vestron Videa, ki je bil v tistem času znan predvsem po tretjerazrednih filmih, posneli za 4,5 milijona dolarjev, na koncu pa je priigral več kot 100 milijonov.
umazani ples | Avtor: Profimedias Profimedias

Težave pa so se pojavile tudi med snemanji, saj si glavna igralca Jennifer Grey in Patrick Swayze, nista bila najbolj naklonjena. Da jima je pred kamero uspelo ustvariti takšno kemijo, meji na čudež. Pa tudi po koncu snemanja je bilo pestro.

Končni izdelek so najprej pokazali znanemu producentu Aaronom Russu, ki je producentki svetoval, naj ga zažge … Skupaj z negativom. 

Na srečo ga niso ubogali. Ko so film predvajali testnemu občinstvu, je bilo to nad njim navdušeno. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.