Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Neverni bogovi se poslavljajo

Faihless napolnili Dvorano Sportova
1/25
Žurnal24 main
Zagrebška dvorana Dom Sportova je bila na sobotni večer predana elektronskim ritmom, ki so jih stregli člani legendarnega tria Faithless.

Britanski trio, ki se je med svetovno elektronsko smetano sprehodil sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, je hrvaško prestolnico obiskal že tretjič. Namen tokratnega obiska je bila predstavitev zadnje studijske plošče, ki nosi pomenljiv naslov The Dance. In res se je plesalo. Vokalist Maxy Jazz, Sister Bliss in Rollo so dokazali, da jih štiriletna odsotnost z glasbenih odrov, ki so si jo privoščili pred lanskoletno izdajo plošče, ni niti spremenila niti postarala. Koncert je bil nabit z energijo, prepleten s preprostimi in poslušljivimi elektronskimi prvinami – kar pa je najbolj pomembno, publiki se je skozi izreden repertoar dobesedno odtrgalo. O odmevnosti koncerta dovolj pove tudi dejstvo, da so bili organizatorji dogodek primorani prestaviti iz male v veliko dvorano, brez kančka slabe vesti pa lahko rečemo, da bi "Neverniki" dokaj zlahka napolnili tudi zagrebško Areno. 

Fotogalerijo s koncerta si oglejte TUKAJ.

Hvala in nasvidenje
Le nekaj dni pred koncertom je 53-letni Maxi elektronski svet šokiral z novico, da namerava skupina letos zaključiti svojo 15-letno kariero. Turneja zato nosi dokaj simbolično ime – Thank You and Goodbye Tour.

Maxi se je na začetku koncerta na odru pojavil v usnjenih hlačah in jakni, pod katero ni imel oblečenega ničesar drugega. Pogled na njegovo telo je tako razkril izklesane trebušne mišice, sodeč po količini več kot enournega skakanja po odru pa je karizmatični pevec tudi v izredni telesni kondiciji.

Skupina je poleg pesmi z zadnje plošče množici servirala legendarne uspešnice, kot so God is a DJ, Mass Destruction, Insomnia"Hrvaška, naravnost  fantastični ste!" pa so bile ene izmed zadnjih besed, s katerimi je Maxi nagovoril publiko. Omenimo še, da so bili oboževalci deležni ene vrnitve na oder, druge so si želeli še bolj, a je na žalost niso dočakali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.