Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Nevrotični trubadur Scott Kelly

Poleg Neurosis se je Scott proslavil tudi v sorodnih projektih kot sta Tribes Of Žurnal24 main
V Klubu Gromka na Metelkovi bo nocoj še temačno na malce drugačen način, saj ob 21. uri v goste prihaja Scott Kelly, eden izmed ustanoviteljev kultne kalifornijske zasedbe Neurosis.

Scott Michael Kelly je na glasbeni sceni dejaven že dobrih 25 let, ko je sredi osemdesetih v Oaklandu soustanovil zvočno pošast po imenu Neurosis. Ta je z leti postala unikaten in močno prepoznaven simbol alternativnega (doom) metala oziroma hadrcorea.

Kvintet Neurosis je z leti zorel in se razvijal, postajali so vse bolj atmosferični in glomazni, dobili pa so tudi nove poganjke, kot sta eksperimentalni alter ego Tribes Of Neurot in založba Neurot Recordings, ki je bila sprva namenjena le obstranskim aktivnostim članov.

Prav pri Neurot Recordings je pred približno desetimi leti Scott objavil svoj debi – malo pred njim je podobno storil kolega Steve Von Till. Prvenec je bil akustičnokitarska afera, v kateri se je Kelly (ne)pričakovano oprijel folka in countryja in ju ovil v tančico gotske mističnosti. Na drugem albumu je prodrl še globlje v srce teme, z značilnimi trpkimi intimnimi napevi, v katerih se izmenično vzdigujeta odrešenje in poguba, z njimi pa se je Scott Kelly zapisal kot temačni, a iskreni ter pronicljivi trubadur sodobnosti.

Cena vstopnice za nocojšnji dark folk koncert je 8 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.