Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

New Order namesto The Cranberries

New Order Arhiv organizatorja
Potem ko so pretekli konec tedna The Cranberries sporočili, da odpovedujejo poletne nastope, tudi tistega na INmusic festivalu v Zagrebu, so organizatorji potrdili novega izvajalca – namesto njih prihaja New Order.

Organizator festivala je ob nenadni odpovedi nastopa enega od nosilcev programa zasedbe The Cranberries nemudoma ukrepal in kot nadomestilo v program vključil New Order, kultno skupino 80. let.

Ta je po smrti Iana Curtisa nastala iz Joy Division ter zaznamovala britansko indie sceno ter pionirska leta plesnoelektronske glasbe. Klasika Blue Monday je še vedno najbolj prodajan plesni singel vseh časov, bili pa so tudi lastniki kultnega manchesterskega kluba Hacienda.

Bernard Sumner in kolegi so se na odre vrnili lansko poletje in spet navdušujejo tako svoje stare fene kot mladino, ki jih ponovno odkriva kot pravo koncertno atrakcijo, ki ima za seboj osem studijskih albumov in več kot 30 let nastopanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.