Magazin > Film & Glasba & TV
435 ogledov

New Swing Quartet po desetih letih spet na odru

New Swing Quartet Dean Dubokovič
New Swing Quartet se po desetih letih vračajo na glasbene odre z gala koncertom, na katerem bodo očarali z izvedbami njihovih najlepših uspešnic.

Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Kvartet je gospel glasbo na svojih številnih gostovanjih prenesel na odre po vsem svetu in se uspel uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegel je svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. Bogata diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče. V svoji dolgoletni karieri so gostovali po vsem svetu, odpeli več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na jazz festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih TV in radijskih hišah. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

12. februar 2018 bodo nastopili v Unionski dvorani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.