Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Ni mi vseeno v Kinu Šiška

1/22
Žurnal24 main
V petek, 20. novembra je bil v kinu Šiška organiziran Unicefov dogodek, podprt z multimedijskim natečajem ter glasbo. Dogodek je sovpadal z 20. obletnico Konvencije o otrokovih pravicah.

Omenjena Konvencija velja za najpomembnejši dokument otrok našega planeta. Leta 1989 so svetovni voditelji sklenili, da otroci potrebujejo posebno konvencijo namenjeno izključno njim. Potrebujejo posebno skrb in zaščito in s tem tudi svoje človekove pravice, imajo pa tudi možnost, da se lahko kreativno izražajo. Tako so predstavniki Unicefa letos organizirali multimedijski natečaj z imenom Ni mi vseeno, na katerega so se lahko prijavili vsi mladi, ki so spadali v starostno skupino od 14 do 20 let. Koncept so si organizatorji natečaja zastavili široko, zato so mladi svojo kreativnost lahko izrazili na različne načine (vokalno-inštrumentalni izdelek, video izdelek, oblikovanje spleta ali instalacija). Nagrade sta med drugim prejela izdelka Ko te krik zbudi in Ko bi bilo vsaj tako preprosto, najboljši izdelek natečaja je bil nemi film Dijaškega doma dijakov Gimnazije Bežigrad z naslovom Povej naglas.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Namen akcije, spodbuditi mlade k razmišljanju o dejavnejšem odzivanju k reševanju problemov pri nas in v svetu nasploh, pa so organizatorji obogatili tudi z glasbenim programom. Zvočno dogajanje je bilo mogoče spremljati v dveh dvoranah in predverju, kjer so na ogled ponudili vizualno interaktivno instalacijo ZEK Namenoma. V Mali dvorani sta se med drugim predstavila Dj Borka & Dj Dado Scratch Jam in Dj Woo-D. Dogodek je v Veliki dvorani, kjer so nastopili Murat& Jose Band ter Leaf Fat, povezoval Boštjan Gorenc – Pižama.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Glavni nastopajoči Leaf Fat so večinski del koncerta namenili predstavitvi druge plošče RockPaperScissors (Choose Your Reality, Celebrate a Brand New Wave, Better Still). Bend se je zopet pokazal kot uigran in energično na visoki ravni, kar so uprizorili v obliki udarnega koncerta. Nekateri člani so imeli tudi svoje najboljše momente. Kitarist Matej Avsenak Ogrevec je recimo pri komadu Il malocchio zašel med prve vrste, kar je bilo v smislu performansa eno večjih presenečenj njihovega nastopa. V primerih, ko so se ljudje včasih obnašali kot "hlodi" in da pavze tišine za bend niso delovale premučno, je v element skočil glavni animator benda, drugi kitarist Miha Kraševec. Vokalist Robert Šercer pa je šel še korak dlje in proti koncu koncerta prisotnim javno zaupal, da je poseksal svojo sestro.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.