Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

"Ni treba biti hipi, da se ljubiš"

(Foto: osebni arhiv)
1/2
Žurnal24 main
Nocoj ob 21. uri se bo na Radiu 1 s svojim novim komadom oziroma sodelovanjem predstavil Iztok Gartner, sicer bloger in TV voditelj. Gre za pesem Vse, kar ne smeš.

Poslušalci se vas morda spomnijo, ko ste pred leti rapali komad Ginekolog. Nam lahko osvežite spomin, za kaj je pravzaprav šlo?
Šlo je za glasbeni prvenec Iztokovih 3600 sekund, na katerem je bil poleg ostalih komadov tudi ta zloglasni Ginekolog, za katerega smo seveda posneli tudi videospot in ga predstavili v kinu. Dejansko je šlo za zabavno provokacijo, za šov v ameriškem stilu, ki pa ga mnogi niso povsem dobro razumeli.
 
Tokrat pa se predstavljate v manj provokativni in bolj romantični vlogi, ne?
Drži, pesem Vse, kar ne smeš, naredi zdaj je nekaj povsem drugačnega, je pop šanson za božanje duše. Za vse tiste, ki še niso pozabili na pravo romantiko.

Kako je prišlo do sodelovanja s Samom Horvatičem? O čem govori pesem Vse, kar ne smeš?
Pesmi je naslov Vse, kar ne smeš, naredi zdaj, govori pa o tem, da za pravo ljubezen ni pravil in da je treba včasih za dosego cilja narediti tudi kakšno navihano bedarijo, da osvojiš srce ljubljene osebe. Pesem je nostalgična, ljubezenska, za ljudi, ki v tem norem svetu še vedno poznajo prvinska čustva. Samo Horvatič pa je moj dober prijatelj, sicer kantavtor in avtor te pesmi, ki je dobil idejo o duetu in me povabil k sodelovanju.

Pa menite, da je danes res prav ljubezen tista, ki šteje? To je glede na stanje duha dokaj idealistična, morda celo naivno-romantična trditev ... All You Need Is Love so peli že Beatli v šestdesetih – potrebujemo vrnitev hipijevske generacije?
Ni treba biti hipi, da se zares zaljubiš. Vse, kar je treba, je to, da se prepustiš čustvom, ne blefiraš in poslušaš svoje srce. V pravi ljubezni ni patetike, zato je dovoljeno vse. Prava ljubezen je definitivno tista, ki šteje. Nič te ne more osrečiti kot prava ljubezen. Niti denar.

Še pišete blog? Kako je z bloganjem v Sloveniji danes?
Pišem, pišem, to je moj hobi, v katerem uživam, saj imam občutek, kot da imam svoj časopis in mi nikoli ne teži noben urednik, kar pomeni, da lahko pišem vse, kar mi pade na pamet. Bloganje morda res izpodriva kak Twitter, pa mnogi ljudje zelo hitro odnehajo in pišejo le nekaj mesecev ali zelo neredno, toda vseeno menim, da je to dober način za izražanje mnenj in za svobodo govora, kjer marsikdo pove tudi kaj takega, kar pošteno strese našo družbo, se pravi takega, česar ne bi smel povedati nikjer drugje.

Katere tematike dobijo največ odziva?

Eno je branost zapisa, drugo pa komentiranost. Včasih je velika razlika, kar pomeni, da so eni zapisi zelo brani in skoraj nič komentirani. Najbolj pa seveda vžgejo provokacije in ostra kritika kakega dogodka ali javne osebe, kar je po eni strani razumljivo, po drugi pa žalostno, saj se prav vidi, da ljudje uživajo, ko so lahko zlobni in nevoščljivi.

Malo sem pogooglal in videl, da ste pisali tudi o wrestlingu – ste fan, poznavalec ali je šlo le za aktualno temo?

Šlo je za nostalgičen spomin na moje otroštvo, ko sem na veliko gledal ta ameriški spektakel in navijal za te frajerske norce v ringu. K pisanju pa me je spodbudilo dejstvo, da sem čisto po naključju zasledil novico o tem, kako veliko znanih wrestlerjev je do danes že umrlo, in to zelo mladih. Bil sem šokiran, morda celo malo žalosten, saj so bili med njimi tudi moji najbolj priljubljeni.

Kaj pa sicer še počnete v življenju? Nameravate v prihodnje posneti še kakšno pesem, morda celo album?
Trenutno na Info TV vodim oddajo Tajkun, na VTV oddajo Pop Corn, sem voditelj in moderator različnih prireditev in filmski kritik. Nekaj novih pesmi že imam v načrtu, verjetno duet s celjskim raperjem Rhyme Godom, pa še kaj bomo pogruntali, za album pa trenutno ni načrtov, saj zahteva ogromno časa in truda.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.