Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Nič pričakovanj, nič razočaranja

O nadaljnjih sodelovanjih še niso dorekli zadnje besede. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Včeraj se z nastopom Ansambla Roka Žlindre & Kalamarov Sloveniji ni uspelo uvrstiti v finale pesmi Evrovizije. O tem smo se pogovarjali z Rokom Žlindro.

Ste kaj razočarani, ker niste prišli v finale?
Ne, čisto nič. Že na Emo smo šli brez pričakovanj in tam smo bili deležni pravega pozitivnega šoka. V Oslu pa smo prav tako nastopili povsem brez pričakovanj.

Zakaj menite, da se niste uvrstili v finale?
Eden izmed dejavnikov je, da je Slovenija tako majhna in neprepoznavna, drugi dejavnik je glasovanje med sosednjimi državami oziroma drugače povezanih med seboj in včeraj v naši skupini ni bilo drugih držav kot Hrvaške. Tretji dejavnik pa je tudi, da je bil včerajšnji polfinalni izbor veliko zahtevnejši kot prvi, saj je bilo kar precej dobrih skladb.

Kakšno je sicer vzdušje v Oslu?
Vzdušje je fajn. Imeli smo se zelo lepo.

S katerim izvajalcem ste se najbolje ujeli?
Nekako nismo navezovali stikov. Tukaj se vsak bolj zase drži in skrbi zase, saj imamo dovolj dela sami s seboj.

Zdaj ste videli vse nastope, že imate svojega favorita?
Ja, meni je najbolj všeč skladba iz Romunije in upam, da jim bo uspelo. Pa mislite, da bodo zmagali? Ne vem. Mislim, da ne, saj so okusi raznorazni. Mogoče jaz nimam ravno takega kot večina.

Kakšni so vaši nadaljnji načrti?
Sodelovanje s Kalamari se bo nadaljevalo na nastopih, veselicah … Seveda bomo obdržali še prijateljsko vest. O kakšnem drugem skupnem projektu smo zaenkrat le debatirali, nismo pa nič stoodstotno dorekli. Ansambel Roka Žlindre bo deloval normalno naprej, ko se vrnemo, bo izšel tudi naš tretji album.

Mislite, da vam je nastop na Evroviziji prinesel še več dela pri nas in v tujini?
To itak. Z vsakim takšnim nastopom prepoznavnost narašča, sploh ni nujno, ali zmagaš ali ne. Tako se dviguje tudi število nastopov. Že pred Emo smo imeli veliko nastopov v Italiji in Avstriji, zdaj pa bo tega verjetno še več. Toda ljudje imajo malo smole, saj smo imeli že pred Emo vse poletje zasedeno, tako da nas je bilo res težko dobiti.

Ali se nameravate drugo leto spet prijaviti na Emo?
Ne. Mogoče kdaj kasneje, to se nikoli ne ve. Vendar načeloma ne, saj moja želja ni bila nikoli nastopiti na Emi, a so okoliščine tako nanesle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.