Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Nič več Pika Božič

1/2
Žurnal24 main
Ob vrnitvi na glasbeno sceno smo se pogovarjali s Piko Božič, ki se na odre vrača kot Pika Kontrec, z drugačno podobo in drugačnimi nastopi. Predvsem pa se bo manj ukvarjala z mediji in več z glasbo.

Zakaj ste pred tremi leti pravzaprav zapustili glasbene odre?
Glavni razlog je bil, da sem bila noseča z drugim otrokom. Takrat so namreč še veljali zakoni, da se je v klubih, kjer sem nastopala, lahko še kadilo, to pa ni bilo primerno zame. Eden izmed razlogov pa so bili seveda tudi mediji, ker je vse skupaj šlo čez mero dobrega okusa.

Pred nekaj leti ste razmišljali, da bi napisali avtobiografijo. Kako zdaj kaže s tem?
Ja, imela sem neko blazno željo napisati avtobiografijo, mogoče ravno iz tega razloga, ker se je o meni toliko pisalo in sem hotela na svoj način in s svojimi očmi povedati svojo zgodbo. Ampak se mi zdi, da bi bila moja biografija v primerjavi z drugimi, ki izhajajo zadnje čase, tako dolgočasna, da sem to idejo zaenkrat opustila.

Na slovenski glasbeni sceni z vmesnimi premori vztrajate že petnajst let. Kaj je bila največja laž, ki ste jo v tem času slišali o sebi?
Težko bi se spomnila samo ene, ker jih je bilo veliko. Mogoče laž, da sem imela razmerje, da sem bila nezvesta. Ta me je najbolj prizadela.

Katerega od slovenskih glasbenikov najbolj cenite?
Nekako se mi zdi, da je vedno bolj kvaliteten, vedno bolj zrel in vedno boljši Jan Plestenjak. Tudi kot človek je zelo korekten in eden redkih, ki nima problemov s tem, da ima konkurenco. Cenim take, ki vztrajajo toliko let, ki se nadgrajujejo in učijo.
 

"Misliš, da z leti dobiš trdo kožo, ampak to ni res." © Saša Despot

 

Zadnje čase vas primerjajo s kraljico popa, Madonno. Kako vi gledate na takšno primerjavo?

Ko se je začelo pisati o tem, sem bila zelo presenečena. Mislim, da pri nas vedno iščejo neko povezavo, ne vem pa, zakaj. Jaz imam popolnoma drug stil glasbe, popolnoma drug vokal in drugačen pristop. Če naju primerjajo zaradi frizure in skodranih las, mislim, da katerokoli revijo prelistate, boste videli, da ravni lasje niso ravno v modi. Sicer pa je Madonna videti fenomenalno, če bom jaz pri teh letih videti tako, potem naj me primerjajo. Dokler jih ima ona 50, jaz pa 28, je pa to velika razlika.

Leta 2003 ste se udeležili Eme. Se je boste še kdaj?

Osebno nisem festivalski tip. Zdi se mi, da je vso energijo, ki jo vložiš za tri minute na odru nekega festivala, bolje vložiti v kaj drugega. Jaz in moj bend smo se bolj usmerili na boljše koncerte in večjo kvaliteto. Festivali pa me ne zanimajo več. Sicer pa nikoli ne reci nikoli. Pred leti sem tudi rekla, da se na glasbene odre ne vrnem več, pa me poglejte zdaj.

Na kaj ste v svojem življenju najbolj ponosni?
Mogoče sem najbolj ponosna na to, da skoraj vsa Slovenija pozna moje ime. Iz te točke lahko začnem rasti. To je izjemno velik plus, da ne začenjam iz nič.

Vedno več Slovenk lahko vidimo v Playboyu popolnoma razgaljenih. Mogoče tudi vas mika takšen podvig?
Ah, kje pa! Če se pri petnajstih nisem slekla, se bom zdaj še manj. Res pa je, da občudujem punce, ki se slečejo. Dokler so mlade, lahko pokažejo, kar imajo, sama se pa res ne bi slekla.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.