Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Nič več pridna punčka

Mena Suvari Juan Rico/Fame Pictures
Liki iz originalne zasedbe filma Ameriška pita se po desetih letih vračajo na filmska platna. Preverite, kaj je o združitvi in o spopadanju s slavo povedala Mena Suvari, ki se v Ameriški piti: Obletnica na velike zaslone vrača kot Heather.

Kako se počutite ob ponovni združitvi z ekipo Ameriške pite?
Super občutek je. Po svoje je sicer šokantno, koliko časa je že minilo, čeprav se zdi kot včeraj. Vedno sem se počutila počaščeno, da sem del tako uspešne franšize in zelo sem hvaležna, da smo ponovno združeni. Res je tako, kot da bi začeli tam, kjer smo končali. Vsi se odlično razumemo, kar je super in zelo zabavno. Imam tri starejše brate, tako da sem vajena fantovske družbe. Snemanje je bilo zelo osvežujoče, saj smo Heather vajeni kot pridne punčke, v najnovejšem delu pa nas čaka preobrat.

Od prvega dela Ameriške pite je minilo že dvanajst let, kaj vse ste doživeli v tem času?
V teh letih se mi je veliko dogajalo, počutim se, kot da bi živela veliko več kot le eno življenje, kar je zelo fascinantno. Ne bi se vrnila nazaj, saj sem se iz vsake izkušnje nekaj naučila in zrasla. To se mi zdi v življenju zelo pomembno. Ko sem se preselila v Los Angeles, sem igrala v oglasih, humorističnih nanizankah, moja prva filmska vloga pa je bila v neodvisnem filmu. Nato je prišla vloga v Ameriški piti in kmalu zatem še vloga v Lepoti po ameriško. Ker nisem odraščala v tem svetu, slava nikoli ni bila na prvem mestu, vedno sem se osredotočala le na igralstvo kot obrt. Slave in vsega, kar prinaša, sem se mogla hitro priučiti.

Kako se s slavo spopadate danes?
Še vedno se počutim čudno, ko se želi kdo fotografirati z menoj. Saj nisem nič drugačna od ostalih! Pred kratkim sem šla čez zelo težko obdobje, ko sem se želela umakniti iz igralskih vod in dokončati šolanje. Nisem zrasla z željo, da bi bila slavna, vendar je treba razumeti, da to pač spada zraven. Številni te vidijo kot ikono in te občudujejo, pa naj se mi to zdi še tako čudno.

Ali sami občudujete kakšno znano osebo?
Seveda, tudi sama bi se z veseljem fotografirala s svojimi idoli, vendar ob pravem trenutku. Zagotovo sem bila najbolj iz sebe ob Danielu Day-Lewisu. Obnašala sem se kot norec, on pa je izgledal, kot da nima pojma, kdo sploh sem.

Filmska industrija se je v zadnjih petih letih zelo spremenila. Kako vi doživljate te spremembe?
Resničnostni šovi. Ljudje so lahko slavni zaradi česarkoli, tudi zaradi zelo negativnih stvari. Danes so vzorniki odvisniki od mamil in ljudje z motnjami hranjenja, vse je zelo sprevrženo in obrnjeno na glavo. Osebno mi je zelo pomembno, da ohranjam svojo profesionalnost, da sem točna in se spoznam na svoje delo. Ne razumem, kako se je vse tako spremenilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.