Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Nightwish se vračajo na slovenske odre

Nightwish
1/2
Agencija Antonov
Hala Tivoli bo 8. maja letos gostila slavno metalsko zasedbo Nightwish, ki bo v okviru svoje evropske turneje ob izidu novega albuma obiskala tudi Slovenijo.

Na oder ljubljanske Hale Tivoli se po štirih letih vrača legendarna filnska simfonična metal zasedba Nightwish, ki bo v okviru svoje evropske turneje, na kateri bodo predstavljali svojo novo ploščo z naslovom Imaginaerum, nastopila tudi v Sloveniji. Skupino, ki jo sestavljajo vokalistka Anette Olzon, kitarist Emppu Vuorinen, basist Marco Hietala, bobnar Jukka Nevalainen in Tuimas Hoopainen, ki skrbi za klaviature in je tudi glavni pisec pesmi, slovi kot najbolj vplivna simfonična power metal skupina vseh časov. Vsak njihov album se lahko pohvali z več milijoni prodanih izvodov po vsem svetu.

Na začetku lanskega decembra so tako izdali že svoj sedmi studijski album Imaginaerum, ki je še pred uradnim izidom požel zelo pozitivne kritike v vseh vodilnih glasbenih revijah.

Skupina se tako po štirih letih 8. maja letos spet vrača na slovenske odre. Prvič so v Ljubljani nastopili leta 2005 v ljubljanskih Križankah, zatem pa so tri leta kasneje razprodali še ljubljansko Halo Tivoli.

Komentarjev 1
  • Žirafa 20:05 13.februar 2012.

    Naj se že znebijo te barbike in si najdejo pevko.