Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

"Nikoli ne downloadam"

Charlotte Cooper EPA
Basistka Charlotte Cooper pred nedeljskim nastopom na Rock Otočcu.

Kakšna zgodba je v ozadju naslova vašega albuma Money & Celebrity (denar & zvezdništvo), ki bo izšel septembra?
Album smo posneli z neverjetnim Stephenom Streetom iz Londona, saj smo vsi oboževalci njegovega dela z Blur, Morrisseyem, Kaiser Chiefs in The Cranberries. V besedilih se velikokrat pojavita tematiki o denarju in zvezdništvu. Billy, ki piše besedila, je bil zelo zaskrbljen nad finančno krizo, ki vpliva na visoko brezposelnost in krčenja v javnih upravah. Del o zvezdništvu pa se nanaša na to, da smo vsi postali del resničnostnih šovov, katerih udeleženci so postali nekakšni vzorniki, kar pa je za mlade napačno sporočilo.

Kakšno sporočilo pa bi radi povedali vi?
Da so prave vrednote težko delo, odgovornost, spoštovanje in predanost. Nekaj, kar je v teh resničnostnih šovih spregledano. Uspeh se meri s slavo in večina ljudi si želi biti slavnih, zaradi slave same in številni na tem svetu so tega siti - tudi mi!

Vaš denitanstki album Young For Eternity je izšel leta 2007 in prodali ste več kot sto tisoč izvodov. Menite, da lahko bend vašega kova danes še proda toliko cedejev?
Nelegalno downloadanje je popolnoma spremenilo glasbeno industrijo. Osebno ne bom s spleta nikoli nelegalno nalagala glasbene datoteke in sem mnenja, da to ne bi smelo biti brezplačno, saj v to ljudje vlagajo ogromno trdega dela, kar je treba spoštovati. Rada bi verjela, da lahko še vedno prodamo toliko cedejeve in številni še vedno radi kupijo CD ali vinilko. Posneli smo album, na katerega smo res ponosni in komaj čakamo, da gremo na turnejo in ga promoviramo.

Je prihodnost glasbe v koncertih, igranju v živo?
Za rock bende je bilo igranje v živo vedno zelo pomembno. Takrat glasba oživi in menimo, da naša glasba spada na oder.

Se radi peljete s podzemno (angleško: subway)?
Večinoma je to najhitrejša oblika prevoza - zato, ja!

Kakšen je odnos med bratoma Joshom in Billyjem, ki sta brata? Morate prenašati kakšne bratske konflikte?
Vsi trije smo kot najboljši prijatelji. Bratje bodo vedno bratje, vendar skupaj se zelo zabavamo!

Kateri je vaš najljubši festival, kjer ste do zdaj igrali?
Zelo sem uživala na festivalu Sziget na Madžarskem. Tam je neverjetna atmosfera in se res veliko dogaja. Z veseljem bi se tja nekega dne vrnila in kampirala.

Kaj pa ste slišali o Rock Otočcu, kjer boste nastopili kot zadnji bend v nedeljo, 3. julija?
Videla sem kar nekaj fotografij na splet in izgleda noro! Upam, da bomo lahko videli igrati tudi Guano Apes (igrajo v soboto, 2. julija, op. p.), saj so odličen bend. To bo hkrati naš prvi obisk Slovenije, česar se že zelo veselimo.

Se po koncertih še vedno divje zabavate ali imate raje mir in pobegnete v hotelske sobe z mislimi na naslednji koncert?
Običajno se po koncertu še malo zadržimo, se spoznamo s kakšnimi oboževaci in jaz mogoče spijem nekaj pijač. Nismo pa nek bend divjih zabav, saj imamo kar naporen urnik in mislim, da ne bi preživeli, če bi žurali vsak večer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.