Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Nimajo vstopa v cerkev

Tom Hanks nima vstopa v rimske cerkve. Žurnal24 main
Dan Brown bi film Angeli in demoni rad posnel v dveh rimskih cerkvah, vendar ima Vatikan za ekipo jasno sporočilo: "Ne približujte se!"

Rimska škofija je prepovedala snemanje Angelov in demonov znotraj njenih cerkva, saj, kot je povedal njihov predstavnik: "Film ne ustreza našim pogledom, zato pri njegovem nastanku ne bomo pomagali."

Film Angeli in demoni je nekakšen predfilm Da Vincijeve šifre. Gre za drugo filmsko priredbo uspešnega romana Dana Browna. Tudi v Angelih in demonih glavno vlogo igra Tom Hanks. Film odpira številne polemike o temeljih krščanske vere in Jezusu. Po mnenju producentov bi bili ravno dve rimski cerkvi najprimernejši za snemanje nekaterih prizorov, zato so Vatikan zaprosili za dovoljenje. Gre za zgodovinski cerkvi Santa Maria del Popolo in Santa Maria della Vittoria.

Vatikan pa je prošnjo producentov zavrnil. Film naj bi po mnenju Vatikana ogrožal njihova verska prepričanja in žalil verska čustva. Predstavnik rimske škofije je še povedal: "Po navadi preberemo scenarij, vendar tokrat to ni bilo potrebno. Dovolj je bilo že, da smo na njem videli ime Dan Brown."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.