Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Nina in Melanie največkrat slišani

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Prvo mesto lestvice največkrat predvajanih skladb na naših radijskih postajah v letu 2010 zaseda Melanie Fiona z Monday Morning, od slovenskih je bila največkrat predvajana Slečeno srce Nine Pušlar.

Na lestvici slovenskih izvajalcev se v vrhu poleg Pušlarjeve, katere pesem se je na skupni lestvici uvrstila na 16. mesto, nahajajo še skupina Tabu, April, Alyja, Alenka Godec, Jan Plestenjak, skupina Dan D in Vlado Kreslin. Na drugem in tretjem mestu slovenske lestvice sta tako singla Poljubljena in 42 skupine Tabu, sledi April s Sam boš šel domov ter Alya s skladbo Brazil.

 

Melanie Fiona | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Med tujimi se je na drugem mestu znašla Lady Gaga s skladbo Alejandro, sledijo skupina Owl city s skladbo Fireflies, lanska zmagovalka Eurosonga Lena s Satellite in Marit Larsen s singlom If a Song Could Get Me You.

 

Lestvico je Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije (Zavod IPF) pripravil na podlagi podatkov 55 radijskih postaj, kar je "več kot samo vzorec", je na današnji novinarski konferenci dejal direktor Zavoda IPF Gregor Štibernik.

 

Lestvica Zavoda IPF razkriva tudi razmerje med tujo in domačo glasbo na postajah, ki je 60 proti 40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.