Magazin > Film & Glasba & TV
234 ogledov

Nina nad Mihovo menjavo ni bila navdušena

Nina Osenar, Marko Potrč Planet TV
Moj dragi zmore. "Že po prvih nekaj urah druženja sem začutila, da gre za resnično delavnega in zabavnega človeka,“ o svojem novem sovoditelju Marku Potrču pravi Nina Osenar.

V novi sezoni šova Moj dragi zmore ob Nini Osenar ne bo Mihe Brajnika, ampak ji bo kot sovoditelj družbo delal Marko Potrč. Kot nam je Nina v intervjuju izdala, se z Mihovo menjavo najprej ni strinjala.

Kako gledate na odločitev, da bo namesto Mihe Brajnika oddajo z vami vodil Marko Potrč?
Z Mihijem smo ustvarili tri sezone, polne veselje in smeha. Delo z njim mi je bilo zaradi njegovega komičnega talenta in izjemne profesionalnosti v veliko veselje in mislim, da se je moja radost ob tem zelo lepo prenesla tudi na male zaslone. Sprva nad idejo, da se mojega Mihija zamenja, tako nikakor nisem bila navdušena. Ko pa sem izvedela, da bo Miha prevzel mesto urednika oddaje in da ga bo v vlogi voditelja zamenjal Marko, sem si rekla: 'No, to bi pa v bistvu šlo!' (smeh) In moram povedati, da deluje. Prva snemanja so že za nami, Miha se je izkazal za odličnega urednika, Marko pa je tudi en tak dinamo pozitivne energije, da sva se v studiu zelo lepo ujela. Že po prvih nekaj urah druženja sem začutila, da gre za resnično delavnega in zabavnega človeka.  Zelo pomembno je bilo, da je bilo takoj jasno, da imava isti smisel za humor.

Kako bi opisali razliko med Mihom in Markom?
Miha je hiter kot sneta sekira, saj ima ogromno kilometrine kot improligaš. Na odru ima svojevrstno prezenco, ki je lahko po potrebi tako avtoritativna kot tudi neskončno ljubka. To pa je po mojem mnenju zelo redka in zato toliko bolj dragocena kombinacija! Verjamem, da je kot voditelj oddaje Moj dragi zmore osvojil trajen prostor v marsikaterem srcu! Marko je pa tudi nekdo, ki se ga zelo hitro vzljubi. Izkazal se je že kot radijski voditelj in voditelj večernih poročil, očitno pa je več kot sposoben briljirati tudi v zabavnem šovu za vso družino!

Kaj lahko pričakujemo od nove sezone? Menda bomo videli tematske oddaje.
Nove salve smeha! (smeh) Miha si je kot urednik izmislil šestdeset izjemno luštnih, na trenutke zelo zahtevnih in kar malce žlahtno bizarnih izzivov. Tekmovalci v studiu bodo tokrat iz oddaje v oddajo res razdeljeni po svojih poklicih ali hobijih. Tako boste lahko videli, kako se pri opravljanju izziva odrežejo recimo štirje policaji, gasilci in celo misice! Tudi izzivi v posamezni oddaji so prilagojeni konkretnim poklicem! Mislim, da bodo gledalci to jesen pri nas imeli kaj videti!

Kolikšen je vaš vpliv na scenarije?
Mislim, da kar znaten. V četrti sezoni kreativno ekipo sestavljamo Jure (Aleksič, Ninin fant, op. avt.), Marko in jaz. Vsak ima svoj nepogrešljiv vložek pri nastajanju oddaj. Najpomembneje je, da se skoraj ves čas pisanja gromko krohotamo. Mislim, da bi se kar vsi trije strinjali, da je imeti tako službo velik privilegij. Potem pa si na koncu ponavadi vedno še kaj slastnega skuhamo, zadnjič sem recimo naredila zelo dobro sprejet veganski podvarak s tofujem!

Bi si vi upali sprejeti izzive v tej oddaji? Česa nikoli ne bi naredili?
Hm, kaj pa vem, zaenkrat se nič ne pritožujem nad voditeljskim stolčkom. Je namreč zelo udoben! (smeh)

V katerem izzivu bi se vaš fant Jure Aleksič najbolj izkazal?
Jure se vedno najbolj izkaže v enem od najbolj zahtevnih izzivov, in sicer da moje in Markove predloge in želje strne v dinamičen scenarij. In da nama, ko naju malo odnese v kake obešenjaške ali drugače neprimerne vode, postavi mejo. Njegova vloga namreč poleg kreativnosti zahteva tudi potrpežljivost Yode in pogum krotilca levov. Pri tem seveda ne mislim samo nase! (smeh)“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.