Magazin > Film & Glasba & TV
2325 ogledov

Nino Ošlak stopil srca gledalcev Popevke 2023

Nino Ošlak Evrovizija.com
Nino Ošlak je veliki zmagovalec izbora Popevka 2023. Med 12 skladbami nagrada tudi za interpretacijo Eve Hren.

Na TV Slovenija je potekal letošnji izbor Popevke, na kateri so se spomnili v petek nenadoma preminulega velikana slovenske satire in dolgoletnega sodelavca RTV Saše Hribarja.

Izbor sta vodili glamurozna Helena Blagne in izzivalno oblečena Raiven. V živo in ob spremljavi okrestra se je predstavilo 12 izvajalcev in izvajalk. Na koncu je z glasovi gledalcev in poslušalcev zmago slavil 32-letni vsestranski glasbenik Nino Ošlak s pesmijo Med nama. 

Nagrado za najboljšo zapeto pesem po izboru strokovne komisije pa je prejela Eva Hren za pesem Kako zveni pomlad. 

Komisija je podelila še štiri nagrade. Nagrado za najboljše besedilo je prejela Živana Novaković za skladbo v izvedbi Baba'n'dice Vodana, nagrada za najboljšo interpretacijo je šla v roke Otu Pestnerju za pesem Spomin na te, za najboljšo priredbo je bil nagrajen Matija Krečič za skladbo v izvedbi Manouche Čas nazaj si zavrtiva, najboljša mlada izvajalka pa je postala Sara Lamprečnik s pesmijo Ob svitu.

Poleg omenjenih so se na festivalu predstavili še Anika Horvat s pesmijo Na polno, Canegatto z Nekaj lahkega, Kataya, ki je zapela Ko vidiš me srečno, Nina Grilc s skladbo Ni isto, Alex Volasko z Odo Ljubljanskemu gradu in Parvani Violet s skladbo Plamen.

Izvajalci so popevke odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra pod vodstvom Patrika Grebla. Strokovna komisija je 12 tekmovalnih skladb izbrala izmed 101 prijavljene skladbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.