Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

"Nisem mogel glasovati za Muff"

Ema 2014 Muff Jani Ugrin
Ema. Bralec pravi, da je imel težave pri glasovanju za skupino Muff. RTVS: Mi smo samo izvajalec.

"Večkrat sem poskusil glasovati v prvem krogu, ko je Ula Furlan dala znak, da se lahko na Emi že glasuje. Uspelo mi je šele v četrtem poizkusu. Prej pa mi je sporočalo, da "številka ne obstaja". Sigurno sem klical pravo številko, ker sem samo pritiskal "ponovni klic" in mi je v četrto potem poslalo nazaj povratno sporočilo, da se mi zahvaljujejo za glas. V drugem krogu oziroma polfinalu pa sem se trudil brez uspeha, saj sem po nekaj poskusih obupal. Podobno se je zgodilo prijateljici, s katero sva skupaj gledala prenos. Glasovati pa sva hotela za Muff, če je to sploh pomembno dejstvo. Enak problem je imelo tudi nekaj drugih mojih prijateljev in sem pričakoval, da bom kaj o tem prebral v kakšnem mediju, a ker ni bilo nikjer ničesar o nepravilnostih televotinga, sem se odločil, da se oglasim sam," nam je sporočil bralec iz Ljubljane.

"RTVS ne more odgovarjati za napake operaterjev"

RTV Slovenija pravi, da od nobenega operaterja niso prejeli obvestila, da bi imeli med telefonskim glasovanjem težave. Poudarjajo tudi, da so samo izvajalec telefonskega glasovanja in ne morejo odgovarjati za morebitne tehnične napake operaterjev, preobremenitve na omrežju ali prezasedenosti telefonskih central. "Gledalcu predlagamo, naj se zaradi morebitnih težav, ki jih je imel ob telefonskem glasovanju, obrne na svojega operaterja. Operaterjev, ponudnikov telefonskega glasovanja je več (Telekom, Simobil, Tušmobil), prav tako pa imajo tudi določeni manjši operaterji pogodbo s Telekomom, ki jim omogoča, da tudi oni sodelujejo v telefonskem glasovanju," so za nas razložili iz RTVS in dodali: "Naši inženirji so za samo telefonsko glasovanje še posebej izurjeni, v času oddaje oziroma glasovanja pa je prisoten tudi notar, ki takoj po glasovanju preveri vsa dejstva in jih notarsko overi."

Glasovanja ne bi ponovili

"Skladno s Pravilnikom glasovanja na izboru Ema 2014 v primeru tehničnih težav sistemov telefonskega glasovanja velja število glasov, oddanih prek sistema oziroma sistemov brez tehničnih težav. V primeru tehničnih težav na področju vseh sistemov telefonskega glasovanja je zmagovalka izbora Ema 2014 izmed dveh skladb v drugem krogu tista, ki je bila zmagovalka v prvem krogu glasovanja. V primeru tehničnih težav na področju vseh sistemov telefonskega glasovanja v prvem krogu pa bi veljalo točkovanje nadomestne žirije," se glasi odgovor RTVS na vprašanje, ali bi, če bi se izkazalo, da so res nastopile težave, glasovanje ponovili.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 08:13 13.marec 2014.

    spet ena veeeeeeeeelika kuhinja... MUFF SO ZAKON