Magazin > Film & Glasba & TV
129 ogledov

Nočno življenje z Jernejem Šugmanom

nočno življenje youtube.com
Novi celovečerni film režiserja Damjana Kozoleta Nočno življenje bo danes doživel svetovno premiero v tekmovalnem programu pravkar potekajočega 51. filmskega festivala v Karlovyh Varyh.

Film, navdihnjen z afero Baričević, se dotika osnovnih vprašanj sodobne evropske družbe, kot so zaupanje, etika, hipokrizija, korupcija in strah pred mediji. Film bodo predstavili tudi na dopoldanski novinarski projekciji in novinarski konferenci, na kateri bodo poleg režiserja sodelovali glavna igralca Pia Zemljič in Jernej Šugman ter producent Danijel Hočevar. Zvečer pa se bo filmska ekipa sprehodila po rdeči preprogi in se pred projekcijo predstavila občinstvu v veliki dvorani, ki sprejme skoraj 1200 gledalcev, so sporočili iz zavoda Vertigo.

"To je film o družbi, kjer je gonilna sila strah. To je film o prestrašenih, celo strahopetnih ljudeh. Živimo v času, ko je strah pred medijskim umorom močnejši od strahu pred realno smrtjo," pravi Kozole.

Kot je še povedal, film ne ponuja enostavnih rešitev, govori o tem, kako so naša življenja krhka in kako je vse povezano. "Govori o tem, da živimo v družbi, kjer se nikoli nič ne razjasni. Govori tudi o tem, da se nekaterih ran ne da zaceliti. Ker ljudje grizemo huje kot psi."

Ob Pii Zemljič in Šugmanu nastopajo še Marko Mandić, Peter Musevski, Jana Zupančič, Petre Arsovski, Mojca Partljič in drugi. V nadaljevanju bo film med drugim prikazan na festivalu v hrvaškem Motovunu.

Uvrstitev novega Kozoletovega filma v tekmovalni program festivala v Karlovyh Varyh je pomemben uspeh tako za film kot za slovensko kinematografijo, saj sodi med najpomembnejše filmske festivale na svetu. Začel se je v petek, s podelitvijo nagrad se bo sklenil 9. julija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.