Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Nocoj v Hollywoodu spet čas za slavje

Sodobna družina EPA
Danes bodo znani letošnji dobitniki emmyjev, nagrad za televizijske dosežke.

Današnjo, že 64. podelitev emmyjev bo v teatru Kodak vodil ameriški komedijant in igralec Jimmy Kimmel. Prvič v zgodovini teh televizijskih oskarjev pa se je zgodilo, da v kategorijah najboljša TV-serija, najboljši glavni igralec v TV-seriji in najboljša stranska vloga v TV-seriji med nominiranci ni nobene nadaljevanke štirih največjih ameriških televizijskih programov (ABC, CBS, Fox in NBC). Za najboljšo TV-serijo so nominirane Imperij pregrehe (HBO), Breaking Bad (AMC), Downton Abbey (PBS), Igra prestolov (HBO), Domovina (Showtime) in Oglaševalci (AMC).

Medtem ko se televizijske mreže strinjajo, da je to sezono težko napovedovati zmagovalce, nekateri menijo, da bo v kategoriji dramskih serij Oglaševalce s prvega mesta tokrat morda spodnesla britanska serija Downton Abbey, ki je bila še lani nominirana v kategoriji miniserij, ali celo serija Domovina s Claire Danes v glavni vlogi. V kategoriji komičnih serij, kjer je več let zmagovala Sodobna družina, bi emmyja tokrat lahko odnesla katera od dveh novink. Prva, Punce, navdušuje kot Seks v mestu za novo generacijo, druga, politična komedija Podpredsednica, pa zabava ljubitelje mockumentarcev, ki jih je med gledalci iz leta v leto več.

Komentarjev 1
  • freansa 19:33 23.september 2012.

    "nominirane Imperij pregrehe (HBO), Breaking Bad (AMC), Downton Abbey (PBS), Igra prestolov (HBO), Domovina (Showtime) in Oglaševalci (AMC)."Zakaj ste vse druge poslovenili, le Breaking Bad (Kriva pota) ne?