Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Nov filmski rekord

Vitez teme je verjetno velika uspešnica tudi zato, ker v njem igra Heath Ledger. Žurnal24 main
Nov film o Batmanu je že prvi dan predvajanja v ZDA po številu obiskov presegel rekord.

Vitez teme, ki je nadaljevanje akcijske uspešnice Batman: Na začetku, je prvi dan zaslužil kar 66,4 milijona dolarjev. S to številko je tako prehitel tretji Spidermanov film, ki je prvi dan predvajanja v ZDA zaslužil 59,8 milijona dolarjev.

 

Batman v kinu

Zadnji Batmanov film Batman: Na začetku, ki je v kinematografe prišel leta 2005 je v prvem vikendu v ZDA zaslužil 49 milijonov dolarjev, skupno pa je po svetu na koncu zbral 372 milijonov.


Uspešnost filmov se čez lužo že kar nekaj časa meri po obisku kinematografov, še posebej pomemben pa je prvi vikend. Viteza teme so tako zaradi ogromnega odziva že po prvem dnevu razglasili za uspešnico. Dan Fellman, vodja distribucije pri Warner Brosu, pa je že dejal, da pričakuje, da bo film presegel tudi rekordni obisk prvega vikenda. Ta je zaenkrat še v rokah tretjega Spidermanovega filma, ki je v prvem vikendu zaslužil neverjetnih 151,1 milijona dolarjev.

Če pogledamo ostale rekordne obiske filmov v prvem vikendu so jih tudi zabeležili filmi, ki so v kinematografe prišli v zadnjih letih. Spidermanu namreč sledijo še vsi deli Piratov s Karibov, Shrek, prve tri epizode Vojne Zvezd, filmi o Harryu Potterju,... Kljub temu pa je glede na zaslužek na vrhu lestvice najuspešnješih filmov vseh časov še vedno trdno zasidran Titanik. Ta uspešnica iz leta 1997 je namreč samo v ZDA zaslužila kar 600 milijonov dolarjev.

Vitez teme te številke verjetno ne bo dosegel, a kljub temu se zdi, da bo postal najuspešnejši film tega poletja. Fellman to pripisuje privlačni in izvirni režiji Christopherja Nolana in pa seveda nastopu Heatha Ledgerja. Vitez teme je namreč zadnji film, ki ga je pred svojo smrtjo januarja letos igralec dokončal, v njem pa igra znanega Jokerja, ki ga je v izvirniku odigral razvpiti Jack Nicholson.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.