Magazin > Film & Glasba & TV
45 ogledov

Nova in stara karibska glasba pometla z grammyji

Veliki zmagovalec Juan Luis Guerra, ki je prejel šest grammyjev. Žurnal24 main
Tropska romanca dominikanskega pevca in pisca pesmi Juana Luisa Guerra, ostri urbani zvoki Calle 13 in čuteči latinopevec Ricky Martin so zmagovalci letošnjih latinskih grammyjev.

Guerra je domov odnesel šest latinskih grammyjev, med katerimi so izstopali grammy za album leta, posnetek leta in pesem leta, imenovano La Llave De Mi Corazon, kakršen je tudi naslov zmagovalnega albuma. Guerra, ki je pred približno dvajsetimi leti dominikansko glasbo popeljal na svetovne odre s pesmijo Ojala Que Llueva Cafe, je bil izbran tudi za osebnost leta, kar je bila izbira Latinske akademije za snemanje umetnosti in znanosti. Kot predan kristjan je Guerra svoj grammy posvetil ženi, za katero napiše vse romantične melodije.

Izzivalni Calle 13 so prejeli dva grammyja v kategoriji najboljše urbane pesmi Pal Norte in najboljšega glasbenega albuma, imenovanega Residente O Visitante, ki meša korenine reggae tonov z drugimi latinskimi ritmi cumbije in bosa nove.

Martin, najslavnejši glasbeni izvoz Portorika, je prejel dva grammyja, in sicer za najboljši moški pop vokalni album in za glasbeni video MTV Unplugged.
Italijanka Laura Pausini, ki poje v španščini, je zmagala v kategoriji najboljšega pop albuma Yo Canto.

Hispanci v ZDA zajemajo okoli 15 odstotkov prebivalstva in so najhitreje rastoča demografska skupina. Hispanci vseh starosti so se zbrali v Las Vegasu, da vsaj bežno ujamejo zvezde svojih držav. V Vegasu četrtino prebivalstva predstavljajo hispanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.