Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Nova poslastica za ljubitelje serij

Newsroom Promo
Newsroom. Dramska serija z oskarjem nagrajenega scenarista v uvodni sceni eksplodira v kritiki Amerike, a že v naslednji zanika samo sebe.

Ljubitelji kakovostne TV produkcije so zastrigli z ušesi, ko je televizija HBO napovedala serijo, ki jo je ustvaril Aaron Sorkin, z oskarjem nagrajeni scenarist filma Davida Fincherja o ustanovitelju Face-
booka Družabno omrežje. Ko so se na zaslonu v uvodni špici prvega dela prikazala še imena Jeff Daniels, Emily Mortimer in "revni milijonar" Dev Patel, pa je bila dobra televizija tako rekoč gotova stvar. Pa vendar. Newsroom ni Network, v kateri je delovanje televizijske mreže leta 1976 brezkompromisno seciral Sidney Lumet, pa tudi ne serija Murphy Brown, ki se je ozadja televizije lotevala po komični liniji, kaj točno je, pa pravzaprav še ni popolnoma jasno.

Dramska serija z uvodno sceno, v kateri Jeff Daniels v vlogi do takrat nevtralnega in benignega, a zato toliko bolj priljubljenega voditelja informativne oddaje eksplodira v neusmiljenem nizanju razlogov, zakaj Amerika ni največja država na svetu, namreč jasno namigne, da bo kritična, a se temu odpove že po dobri tretjini. A upanje ostaja. Sploh če se bo pretirani patriotski duh, ki se ga Američani nikakor ne morejo otresti, ko gre za igrane vsebine na temo zdravnikov, vojske, odvetnikov ali novinarjev, umaknil verističnemu duhu, ki so ga začeli z izlitjem nafte v Mehiškem zalivu, in če bo populistične govore samooklicanih donkihotov raziskovalnega novinarstva večkrat zamenjalo dejansko novinarstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.