Magazin > Film & Glasba & TV
13394 ogledov

Nova voditeljska moč na RTVS

barbara štor RTVS
V soboto je doživela krst.

Prvi dnevnik je v soboto premierno vodila Barbara Štor, ki je sicer že znan obraz z malih zaslonov.

42-letna novinarka je po rodu Škofjeločanka, a že 11 let živi v Celju. “Zadnje leto sem tako dopisnica s Celjskega za Televizijo Slovenija, pred tem pa sem bila del Programa Plus. Pripravljala in vodila sem oddaji Dobro jutro ter Halo TV. Na Televizijo Slovenija sem sicer prišla leta 2003, začela sem kot "mlajša dežurna" v zunanjepolitični redakciji, sčasoma sem se preselila v notranjepolitično redakcijo, od leta 2006 do 2009 pa sem soustvarjala oddajo Piramida. Kot redaktorica sem tudi vrsto let pomagala pri nastajanju Odmevov in Slovenske kronike,” je povedala za Žurnal24. Tudi Barbarin mož Marko Štor je novinar na TV Slovenija, par ima dva sinova.

Voditeljica pravi, da je, čeprav ima izkušnje pred kamero, imela pred prvim vodenjem Prvega dnevnika tremo. “Čeprav nisem prvič stala v studiu pred kamerami, je bila to vseeno drugačna izkušnja, saj se vodenje informativne oddaje vseeno razlikuje od vodenja pogovorne oddaje. Drugačna je vsebina, drugačna režija, drugačna dramaturgija in tempo. Vendar sem pred prvim vodenjem imela tudi studijske vaje, veliko pa so mi z nasveti pomagali tudi kolegi.”
 

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 14:53 18.december 2018.

    Kadunc se pa še vedno gunca na političnem ringlšpilu . Sramota . https://www.pravapeticija.com/ukinitev_obvezne_rtv_naronine

  • kapibara1 10:08 18.december 2018.

    S kom je pa ta v navezi..