Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Novi album rockerjev Lunn-a-park

Žurnal24 main
V drugi polovici novembra bo na naše glasbene police prišel novi album rockerske skupine Lunn-a-park. Drugi album bo nosil naslov Area.

Člani skupine svojim oboževalcem obljubljajo presenečnje, saj bo novi album ponujal drugačen in svež pristop k tovrstni glasbi. Ima deset avtorskih skladb, pod katere sta se tudi tokrat podpisala člana skupine: kitarist in producent Mark Lemer ter pevka Apolonia. S slednjo pa smo tudi malce poklepetali.

To je vaš novi album po dveh letih; zanima nas, kaj ste ta čas počeli, razen da ste delali ta album?
Od izida albuma Labirint sta minili že dve leti in pol. V tem času smo glasbeno dozoreli in uskladili svoja glasbena pričakovanja in cilje skupine. Tudi zasedba se je nekoliko spremenila. Skoraj leto dni smo bili brez stalnega basista, zato smo tudi koncertirali nekoliko manj. Predstavili smo se tudi širši javnosti, in sicer z nastopom na EMI 07. Potem smo skupaj začeli ustvarjati skladbe za novi album, tako da bo poleg pesmi Slike na albumu Area še devet čisto novih skladb. Poleg tega smo se sredi poletja preimenovali iz Lunapark v Lunn-a-park, in sicer zaradi številnih soimenskih skupin po svetu in cele vrste zapletov, ki so nastali ob raznih prireditvah, kjer je bil postavljen pravi luna park (tisti z vrtiljaki).

Katera izmed desetih skladb je vam osebno najbližja in zakaj?
Vsak od nas ima svojega favorita med skladbami, vsaka zase je čisto svoja zgodba in je zato težko izpostaviti samo eno. Poleg trenutno aktualnega singla Črn oblak precej izstopajo še Na stežaj, Indigo, Moneypulacija, Navigacija (srca) ... Lahko bi našteli kar vse, saj je plošča tematska in žanrsko "pure" rockovska.

Se je na snemanju pripetilo kaj smešnega, kar si boste dolgo zapomnili?
Trenutno aktualna skladba Črn oblak je nastala iz heca, saj smo menili, da potrebujemo še eno hitrejšo skladbo. Skladba je bila v svoji osnovi že postavljena, vendar aranžmajsko nedokončana in smo z njo precej experimentirali, kar je za nas precej nenavadno in obenem smešno, saj običajno naši songi nastajajo drugače, bolj v miru, tega pa smo sestavili skupaj tako nekako bolj na "hojla dri"... Vendar je na koncu izpadla kot ena izmed boljših skladb na plošči.

Kaj je vaš (skupinin) naslednji cilj?
Dolgoročnim ciljem za zdaj ne namenjamo velike pozornosti, saj nas ob izidu plošče Area čaka veliko dela za promocijo, tako medijsko kot koncertno. Naši cilji v tem trenutku so, da ploščo predstavimo celi Sloveniji in približamo našo glasbo tudi tistim, ki niso privrženci rockovske glasbe, saj je Area definitivno ena od tistih plošč, ki ne smejo biti spregledane. Še letos bomo za Črn oblak posneli videospot, pozneje pa pripravljamo vsaj še dva, mogoče celo tri ...

Kje vas bodo oboževalci lahko slišali prvič po izidu albuma?
Ker vse od izida prejšnje plošče nismo nastopali v klubih, bomo takoj ko bo znan točen izid albuma Area (konec novembra), napovedali manjšo promocijsko turnejo po klubih v Sloveniji, kjer bodo vsi ljubitelji naše glasbe prišli na svoj račun in kjer bodo lahko kupili tudi zgoščenko po promocijski ceni, ki bo znatno nižja od tiste v trgovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.