Magazin > Film & Glasba & TV
6522 ogledov

Novi MasterChef Slovenije je …

masterchef POP TV
Dobili smo novega, že petega zmagovalca šova MasterChef. V finalu sta se pomerila študent Anže Kuplenik in hotelska gospodinja Sanja Sirk. Zmagovalec je domov odnesel 50 tisočakov.

Veliki zmagovalec pete sezone šova MasterChef je 20-letni Anže Kuplenik.

Finalna oddaja se je začela s pripravo predjedi. Sestavine zanjo je nakupil Bine Volčič. Glavna sestavina za Sanjo so bili lignji, za Anžeta pa kapesante, ostale sestavine so bile enake. Za pripravo predjedi sta imela 50 minut časa.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

Sanja je naredila ješprenjevo ričoto z lignji in kranjsko klobaso, za podobno ričoto pa se je odločil tudi Anže. "Kot v Parizu. Tako mora biti,“ je Anžetovo kapesanto ocenil Bine in dodal, da je pripravil prefinjeno in elegantno jed, ki pa ji manjka malo soli. "Okusi so povezani. Zelo dobra predjed,“ pa je povedal Karim Merdjadi.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV


Nato je bil na vrsti Sanjin krožnik. Bine je dejal, da so vse komponente pripravljene tako, kot morajo biti, Luka Jezeršek pa bi si želel, da bi kandidatka stopila iz svojih okvirjev in več tvegala. Sanja je za jed skupaj prejela 19 točk, Anže pa 22.

Pri glavni jedi sta imela popolnoma proste roke. Časa sta imela eno uro. Sanja je napovedala srnin hrbet s koromačevo kremo, fige s črnim vinom, ki jih je pripravila kot omako, ter njoke. Anže je bil med pripravo glavne jedi najprej zelo živčen, saj mu je preglavice delala folija, ki je ni mogel odviti, poleg tega ni bil čisto prepričan, katero meso bo pripravil. 20-letnik pa je na koncu najavil, da bo pripravil tortico iz polente, korenček in srnin hrbet tako kot Sanjo.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

Luka je izjavil, da mu je Anžetov krožnik zelo všeč. "Bal sem se, kako bo pečeno meso. Moja bojazen je upravičena. Meso je na zgornji meji. Ko okušam tanjše dele, potegne na okus jetrc.“ Bine je pohvalil prilogo, Karim pa je povedal, da bi to jed z veseljem še kdaj pojedel.

masterchef | Avtor:

Karim je pohvalil tudi Sanjino postavitev jedi na krožniku, Luka pa je dejal, da mu gredo kocine pokonci. "Tvoja srna je pripravljena mojstrsko,“ je še dodal. Karim je vstal in ji stisnil roko. "Neverjetno. Česa takšnega v MasterChefu pa še ne,“ je bil navdušen Karim. Bine pa ni bil tako navdušen. Korenček je imel priokus, je povedal. Naredila je namreč napako pri pripravi. Sanja je imela po drugem ocenjevanju 46 točk, Anže pa 45.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

Nato je prišla Karimova sladica. Priprava je bila zapisana na 10 straneh, vključuje pa 116 korakov. Časa sta imela dve uri in pol.
Oba tekmovalca sta imela težave, še zlasti Sanja, ki jo je moral Bine ustaviti. Na srce ji je položil, naj v miru še enkrat prebere recepturo. Ni pomagalo ... Luka je dovolil, da jo pride z balkona pomirit mož. To ji je vlilo novih moči.

msterchef | Avtor: POP TV POP TV


Najprej so ocenili Anžetovo sladico. Karim je povedal, da je sladica v 99 odstotkih takšna kot njegova. "Za nekoga, ki jo je prvič naredil, samo čestitke,“ je še dodal.
masterchef | Avtor: POP TV POP TV

"Okusi so sveži, so prijetni. Težava pa je pri makaronsu,“ pa je o Sanjini sladici povedal Karim in dodal, da je žele malce predebel.
Po zadnjem ocenjevanju je imela Sanja 69 točk, Anže pa 71.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

Komentarjev 1
  • Lola_Girdlestone 13:52 21.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com