Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Novi zvoki Balkana

Repetitor Arhiv skupine
Jutri na Metelkovi festival majhne, a prodorne založbe Moonlee Records, kamor so pribežali tudi Repetitor.

"To bo že četrta Moonlejada, ki je za zdaj z Metelkove še ne želimo seliti, saj nam odgovarja tako prostor kot kapaciteta kluba Menza pri koritu," nam je povedal Miran Rusjan, predstavnik založbe Moonlee Records.

Ta bo jutri ob 21. uri v Menzi pri koritu ponudila dobre štiri ure dobre alternativne glasbe z območja nekdanje Jugoslavije, saj bodo igrali domači Nikki Louder, Debeli precjednik iz Osijeka, zagrebški Storms in beograjski Repetitor, ki bodo svoj naslednji album izdali prav pri Moonlee Records in tako svoj "sedež" preselili v Slovenijo.

Založba si pokriva stroške
In kako je z majhnimi, čeprav prodornimi, indie založbami pri nas? Lahko preživijo?

"Poskušamo pokrivati stroške in se tako vzdržujemo, a daleč od tega, da bi s tem dobro služili. Vsi sodelujoči imamo druge službe, ki nam predstavljajo glavni vir dohodka," je odgovoril Rusjan in dodal, da bendom, ki so pri njihovi založbi, nato urejajo distribucijo po vsem svetu: "Jutri pričakujte tudi poseben obisk, saj bo prišel Mr. Moonlee, naš šef (smeh)."

Ponujajo brezplačno glasbo
Za after party bo poskrbela DJane Fumarola, vstopnice za dogodek pa do 21. ure stanejo 8 evrov, pozneje 10.

Na uradni spletni strani Moonlee Records ponujajo tudi brezplačne downloade svojih izvajalcev (www.moonleerecords.com/music) in kup drugih informacij, kot so koncertni datumi. Zainteresirani bendi pa lahko na naslov moonlee@moonleerecords.com pošljejo povezavo do svoje glasbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.