Magazin > Film & Glasba & TV
12383 ogledov

Novinar POP TV igralki s poljubom razmazal masko

simon vadnjal
1/10
Simon Vadnjal ima dvojni razlog za veselje. Njegova nova pesem je dobila spot, in to brezplačno, decembra pa se bo razveselil še naraščaja.

Simon Vadnjal ni le znan novinar Pop Ina, ampak tudi pevec skupine Cover lover. Med karanteno je napisal avtorsko pesem Pozabila na navodila, ki je zmagala na prav posebnem natečaju.

Trenutno težko stanje v kulturi je priznanega slovenskega režiserja Rudija Urana spodbudila k neverjetno solidarnemu dejanju. V želji, da pomaga nekomu, ki bo umetniško ustvarjanje pomeni zelo veliko, je razpisal tečaj za glasbenike, ki za svojo avtorsko glasbo še nimajo videospota. Prijavilo se je več kot 80 pesmi, zmagala je Simonova pesem Pozabila na navodila.

"Zamisel mi je porodila sredi covid zatišja, ko smo tako kot glasbeniki tudi mi filmski ustvarjalci pristali na prisilnem čakanju. Meni osebno je zastal igrani celovečerec, ki je bil tik pred začetkom snemanja v Dornavi. Prav tako obstali projekti, ki so bili vezani na produkcijo promo filmov. Skratka, ... obstali smo. Ker smo bili ustvarjalci s strani države pozabljeni, se mi je zdelo prav, da nekaj naredimo sami. Glasbeniki so prisiljeni svoje ustvarjalno delovanje preseliti na socialna omrežja.Zato potrebujejo vizualizacije, videospote. Nekdo mora biti prvi in napraviti korak," je o ideji projekta povedal Rudi in zaupal, da so bili kriteriji pri ocenjevanju avtorstvo, angažirano besedilo in celovit pristop k zvokovni produkciji.

Kot so povedali, je komisija, v kateri so bili izbrani priznani ustvarjalci različnih smeri, iskala pesem, ki je imela potencial dobre vizualizacije.



Na vprašanje, zakaj je zmagala prav pesem Pozabila navodila, je komisija enotno odločitev o zmagovalcu obrazložila tako: "Avtorjevo besedilo aktualizira današnji čas in stanje, v katerem smo se znašli. Simonov vokal je čist, natančen in ravno dovolj agresiven za posredovanje sporočila. Nikjer ne pretirava s pevskimi vložki, kar je dobro, tako ves čas odlično prehaja med vokalom in spremljavo."

Po končanem izboru sta Simon in Rudi zelo hitro dorekla scenarij. Pri ustvarjanju nove video podobe je v filmski ekipi sodelovalo 13 uveljavljenih ustvarjalcev, kot so Marko Soršak Soki s svojo bobnarsko šolo, maskerka in producentka Mateja Naberšnik, fotograf Branimir Ritonja s svojimi fotografi in motoristi, performerka in aktivistka Betina ter Lina Petrović kot glavna igralka. Ob zvenečih imenih je imela ekipa ves čas snemanja na številnih lokacijah v Mariboru za različne prizore na voljo 40 statistov.

O videospotu in o sodelovanju z Rudijem je Simon zaupal: "Rudijev pristop 'Nehajmo jamrati in gremo raje v akcijo!i me je navdušil, da sem se prijavil na natečaj. V Mariboru sem med snemanjem od jutra do večera spoznal vso njegovo ekipo - od maskerk, snemalcev do tajnic režije - nihče med delom ni tarnal glede nezavidljive situacije vseh ustvarjalcev v avdiovizualni industriji zaradi korona krize. Vsem, ki so za ta spot stopili skupaj pro bono, se iz srca zahvaljujem. Če koncertov ni že pol leta in jih, kot kaže, še dolgo ne bo, smo pa ustvarjalni vsaj pri video produkciji."
 

Za konec pozabila na varnostno razdaljo

simon vadnjal | Avtor:
Vrhunec spota je zagotovo na koncu, ko Simon glavno igralko poljubi ter ji razmaže masko, za katero je Mateja Naberšnik kot mojstrica svoje obrti potrebovala dobre pol ure. "Jaz pa še skoraj enkrat več, da sem si ličila po snemanju z obraza temeljito očistil z obraza," se je še pošalil Simon in nam zaupal, da sta morala poljub kar nekajkrat ponoviti. "Kader poljubljanja smo večkrat ponavljali, sploh zaradi posnetkov iz zraka, ki so nastali z dronom. Kolikokrat, nisem štel, pa že vidim kam vodi to vprašanje. (smeh) Lino Petrović, ki je v videospotu odigrala vlogo strokovnjakinje iz zdravniških vrst, je angažiral režiser in sva se na setu tudi prvič spoznala. Za oba je bilo to prvo poljubljanje za kamere in sva se med snemanjem tudi parkrat nakrohotala. Hecen občutek za oba. Za resnično romantiko pa je bil čas pozno zvečer po snemanju, ko sem se vrnil domov k svoji dragi, s katero okoli božiča pričakujeva otroka."

Paru čestitamo!

 

Komentarjev 4
  • ode 08:13 02.oktober 2020.

    Še dobro, da ji ni razmazal men strualni secret.

  • leonardo 07:16 02.oktober 2020.

    Ja to je pa res tako pomembno, da je že cel teden med vašimi novicami!

  • Ender3 13:51 01.oktober 2020.

    Tale Simon je luzer brez primere in reklamira se s pomočjo POPtv. Naj počne, kaj bolj koristnega v življenju !