Magazin > Film & Glasba & TV
118 ogledov

Novinar POP TV z Laibach v Severno Korejo

jure tepina POP-TV-2
S skupino Laibach bo v Severno Korejo odpotoval tudi novinar 24UR Jure Tepina.

Kot smo poročali, se je skupina Laibach odzvala povabilu Pjongjanga in bo ta mesec odpotovala na desetdnevno turnejo po Severni Koreji. Pospremil jih bo novinar 24UR Jure Tepina, ki bo poročal o odpravi, pripravah in koncertu ter seveda o ozadjih.

Odhod v državo, ki je do tujih novinarjev precej previdna, ga ne skrbi. "Ni čisto res, da tuji novinarji nismo zaželeni. Je pa res, da izredno pazijo, kaj nam pokažejo, in se potrudijo maksimalno omejiti gibanje in dostop. Severna Koreja je sicer precej varna država, če se držiš njihovih pravil. Ker pa tuji novinarji dobro vemo, da gre za Potemkinovo vas, nimajo večjega vpliva na naše poročanje in komentarje. Zato me omejitve ne skrbijo,“ je za Žurnal24 povedal Tepina, ki je državo s skupino novinarjev obiskal že pred tremi leti. “Povabili so nas na praznovanje ob stoti obletnici rojstva Kim Il Sunga. Pohvaliti so se nam želeli s prvo uspešno izstrelitvijo ICBM, rakete dolgega dosega. Ni ravno uspelo, takoj po izstrelitvi je razpadla, tolažili so se z največjo vojaško parado v njihovi zgodovini.“

"Severna Koreja ne razume, kaj z Laibach prihaja"

"Laibach in Severna Koreja sta filozofsko najbolj logični par nasprotnih polov. Kritična parodija in brutalna farsa. Mislim, da v Pjongjangu ne razumejo, kaj prihaja, po drugi strani pa tudi preveč pričakujemo od Laibachov. Revolucije ne bo, je pa to izreden evolucijski korak za skupino. Severna Koreja je briljantna poteza za Laibach, kakšna poteza pa je Laibach za Severno Korejo, pa je čista uganka,“ pa je na naše vprašanje, zakaj je Pjongjang v državo povabil ravno Laibach, odgovoril Tepina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.