Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Novincu največ nominacij

Tinie Tempah je odnesel največ nominacij. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Podelitev za glasbene nagrade Brit Awards 2011 je vse bližje, poleg nominacij pa je znano tudi, kdo od glasbenikov bo nastopil na svečanosti.

Letošnjo podelitev britov, ki bo 15. februarja v Areni O2, bodo s svojim nastopom popestrili raper Tinie Tempah, Rihanna, Take That, Plan B, Mumford & Sons, Adele, Cee Lo Green in Arcade Fire. Tempah, ki je prejel kar štiri nominacije, je svojim oboževalcem sporočil, da "lahko od njegovega nastopa pričakujejo nepričakovano".

Tempahu za petami The XX
V kategoriji moških izvajalcev so poleg Tempaha letos nominirani še Mark Ronson, Paul Weller, Robert Plant in Plan B. Za žensko izvajalko so nominirane Cheryl Cole, Ellie Goulding, Laura Marling, Paloma Faith in Rumer. Indie zasedba The XX je prav tako nominirana v treh kategorijah, za naj debitante, skupino in album, v katerih je nominirana tudi skupina Mumford & Sons. Za naj skupino se potegujejo še Biffy Clyro, Gorillaz in Take That.

Za naj mednarodni album so nominirani Arcade Fire, ameriški raper Cee Lo Green, Eminem, Kings of Leon in Katy Perry. V mednarodnih kategorijah so za moške izvajalce nominirani Bruce Springsteen, Cee Lo Green, David Guetta, Eminem, Kanye West. Med izvajalkami so v igri Alicia Keys, Katy Perry, Kylie Minogue, Rihanna in Robyn.

Za mednarodne debitante so nominirani Bruno Mars, Glee Cast, Justin Bieber, The National in The Temper Trap. V kategoriji mednarodne skupine pa so nominirani Arcade Fire, Black Eyed Peas, Kings of Leon, The Script in Vampire Weekend.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.