Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

O zgodovini in poetih

Kdor sam do večera potuje skoz svet SNG Nova Gorica
Osem predstav v tekmovalnem sklopu Tedna slovenske drame v Kranju.

Včeraj, na svetovni dan gledališča, se je v Prešernovem gledališču s predstavo Kdor sam do večera potuje skoz svet začel 42. Teden slovenske drame.

Biografska drama o goriškem slavčku Simonu Gregorčiču v režiji igralke in režiserke Nede Rusjan Bric, ki je med drugim navduševala že s predstavitvijo življenja letečih bratov Rusjan v drami Eda – zgodba bratov Rusjan, je ena od osmih predstav, ki bodo ob Tednu slovenske drame na ogled v tekmovalnem sporedu. "Predstave so žanrsko izjemno raznolike. Po izboru pa se je pokazalo, da se precej predstav ukvarja s slovensko zgodovino, kar štiri s pesniki ali poezijo, prav tako štiri pa silijo iz gledališkega prostora," je o tekmovalni beri povedala selektorica Amelia Kraigher, ki je kot presežke minulega leta na spored uvrstila še drame Life®anti, Razodetja, Jaz, po katerem se lahko imenuje Ljubljana, Pohujšanje v dolini šentflorjanski, Zgodba o nekem slastnem truplu, Cvetje v jeseni in Kdo je naslednji.

Tuje in domače
V Kranj pa do 11. aprila ne bodo vabile samo tekmovalne predstave, ki se potegujejo za Šeligovo nagrado, ampak tudi tri predstave iz mednarodnega sporeda in pet iz spremljevalnega (Ne poskušaj tega doma, Sljehrnik, Obleci me v poljub, Nekega dne in neke noči ter Zaničniško odmaševanje), ki bodo s tekmovalnim programom v igri za nagrado občinstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.