Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Obeležili bodo dan ljubezni

Več kot 240 različnih zasedb, skupin ali posameznikov bo 23. maja ob 18. uri v en glas zapelo oziroma zaigralo pesem Dan ljubezni, skupine Pepel in kri.

Vseslovenski dogodek Dan ljubezni bo potekal v obliki različnih prireditev po številnih krajih po Sloveniji in celo po svetu.  Doslej je prijavljenih preko 240 različnih zasedb, skupin ali posameznikov, ki bodo ob isti uri zaigrali, zapeli in zaslišali v en glas pesem Dan ljubezni, skupine Pepel in kri. "Vsak zase, a vendar vsi skupaj. Vsak na svojem prizorišču, dvorišču, igrišču ali skupaj na lastnih odrih. 23. maja ob 18. uri bi želeli uglasiti našo deželo v v imenu ljubezni -  do glasbe, prijateljstva in ljubezni kar tako,“ sporoča Organizacijski odbor Dneva ljubezni.

"Že nekaj časa se vse okoli nas ljudje počutijo vse slabše, različni pritiski v obliki slabih novic - od doma, iz tujine - zmanjšujejo optimizem in voljo do življenja. V družbi je čutiti pomanjkanje skupnih vrednot in ciljev. Zdi se, da se ne moremo zediniti in združiti na področjih, ki so pomembna za prihodnost nas in naših otrok. Zato smo želeli ta trenutek ustaviti z dogodkom 23. maja, se uglasiti skozi osnovno vrednoto, ki je ljubezen in pokazati sebi, okolici in svetu, da znamo, želimo in zmoremo. Čas je, da stopimo skupaj in povemo v en glas," pojasnjujejo člani skupine Fantom, pobudnikov Dneva ljubezni.

100. obletnica Pihalnega orkestra Logatec

Pobuda za Dan ljubezni je nastala ob 100-ti obletnici Pihalnega orkestra Logatec, ki je prvič uradno nastopil na gasilski veselici maja leta 1913, kot takratna Godba na pihala Logatec. Od tedaj so bili logaški godbeniki prisotni na vseh pomembnejših dogodkih in prireditvah v domačem kraju in drugod. "100 let svojega delovanja smo praznovali 27. aprila 2013 v Logatcu z jubilejnim koncertom, kjer smo izvajali zahteven repertoar. Ob 100. obletnici pa smo si zadali veliko izzivov, eden od njih je Deep purplov Concerto for a Group and Orchestra", dodaja Marjan Grdadolnik, dirigent Pihalnega orkestra Logatec. Pod njegovo taktirko bo že na samem osrednjem logaškem dogodku ubrano zaigralo in zapelo preko 220 sodelujočih – v  združenih orkestrih in zborih. Dogodek pred Narodnim domom v Logatcu bo otvorila skupina Pepel in kri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.