Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Obglavljeni Bush v Igri prestolov

George Bush - Igra prestolov Youtube
Nekdanji ameriški predsednik George Bush se je pojavil v priljubljeni ameriški seriji Igra prestolov, ne da bi se sploh kdaj pojavil na snemanju.

Nekdanji ameriški predsednik George Bush je postal zvezda serije Igra prestolov, ne da bi sploh vedel za to. Eden izmed prizorov desete epizode prve sezone priljubljene sezone namreč prikazuje odstranjene glave na kolih, med katerimi je tudi glava, ki po videzu močno spominja na Busha.

Ustvarjalci serije sicer s tem niso želeli niti užaliti nekdanjega predsednika niti se politično izrekati, temveč je šlo le za praktično zadevo, kot so pojasnili v opravičilo. "Glava Georgea Busha se pojavi v nekaj prizorih. Ne gre za izbor ali politično izjavo. Prisiljeni smo namreč uporabiti vsako umetno glavo, ki nam je na razpolago," sta povedala izvršna producenta David Benioff in D. B. Weiss. Opravičila se je tudi televizijska hiša HBO ter prizor označila za nesprejemljiv, nespoštljiv in neokusen. "Žal nam je, da se je to zgodilo. Rekvizit bomo odstranili iz nadaljnje produkcije," so še dodali.

Na odmevni incident so se odzvali tudi iz republikanskih vrst, in sicer je predsednik brooklynske republikanske stranke Craig Eaton zadevo opisal kot sramotno in pozval Američane na bojkot serije. Po njegovem mnenju težava ni v tem, da glava spominja na Busha, temveč bi temu nasprotoval, tudi če bi bila Obamova, kot zatrjuje. Prepričan je namreč, da je večji problem v tem, da gre za zasmehovanje ameriškega predsednika, ki bi ga morali spoštovati.

Celoten posnetek si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.