Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Oboževalci jim sledijo po ZDA

Perpetuum Jazzile Irena Herak
Perpetuum Jazzile se trenutno potikajo po ZDA, kjer bodo v času 24-dnevne turneje imeli trinajst celovečernih koncertov in štiri televizijske oddaje. Boštjan Usenik, menedžer zbora, nam je zaupal vtise s turneje ...

Med Ameriško turnejo ste že štirikrat nastopili na televiziji, včeraj zadnjič, je tako?
Včeraj smo bili v Chicagu na televiziji WGN, ki je v lasti Tribune company. V jutranjem programu smo nastopili s skladbama Jump for my love in Africa ter tako napovedali večerni koncert, ki smo ga imeli v predmestju Chicaga.

Si je težko vzeti čas za 24-dnevno turnejo, glede na to, da vas je večina zaposlenih?
Porazdelimo se, nekateri si malo lažje vzamejo proste dni, v svojih vrstah pa imamo tudi študente. Nekako uskladimo, da vedno dobimo zadovoljivo število pevcev. Na sredini turneja pa se del pevcev tudi zamenjal, potrebno je veliko kombinatorike (smeh).

Imate tudi kaj prostega časa?
Za oglede smo imeli malo časa v New Yorku in pa prost dan v Washingtonu, drugače pa proste dni porabimo za daljše premike iz kraja v kraj. 5000 milj z avtobusom

Najlepši vtisi iz turneje so …
Povsod nas krasno sprejmejo, še posebej na televizijah. Pričaka nas prijazno osebje, ki je zelo pozorno do nas. Pohvale dežujejo, zelo prijetno je. Edina nevšečnost je ta, da moramo vstati bolj zgodaj, če nastopamo na jutranjem programu, in sicer ob štirih zjutraj.

Vas čez lužo že obravnavajo kaj zvezdniško?
Zvezdniškega vtisa še ni, predvsem je veliko trdega dela. Trenutno smo šele v tej fazi, v kateri se trudimo priti na ta trg, ki je precej zahteven in si bazo občinstva šele gradimo. Imamo pa seveda nekaj zelo gorečih oboževalcev, ki potujejo z nami na čisto vsak koncert turneje.

Katere skladbe so všeč Američanom, Golico izvajate?
Golico izvajamo na vsakem koncertu, je nepogrešljiva, z občinstvom plešemo celo polko. Tudi čez lužo je tale naša Golica velika zabava. Drugače pa smo občinstvo najbolj presenetili z novo skladbo Stand by your man, ki je v originalu country skladba iz pred nekaj desetletji. Je lušten humoren vložek, ki je všeč tudi ameriškemu občinstvu, saj se z njo identificirajo, tako kot Slovenci z Golico.

Se vam ameriška turneja finančno obrestuje?
Žal še nismo v tej fazi, da bi s turnejo kaj zaslužili. V ta projekt vlagamo predvsem presežke iz drugih projektov. Zaenkrat plusa še ne bo, upam pa, da bo naslednja turneja v ZDA skozi prišla z pozitivno ničlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.