Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Oče na službenem potovanju

Oče na slubenem potovanju Cankarjev dom Ljubljana
V Cankarjevem domu se bo danes in jutri ob 20. uri predstavila predstava Oče na službenem potovanju, kultno delo enega najpomembnejših avtorjev gledališke in filmske umetnosti v nekdanji Jugoslaviji, Abdulaha Sidrana, v režiji Oliverja Frljića, najbolj intrigantnega režiserja v nekdanji Jugoslaviji.

Zgodba o sarajevski družini je umeščena v zgodnja petdeseta leta, v čas spora med Titom in Stalinom, kot se jo spominja deček Dino, katerega oče v obdobju informbirojevske gonje konča v zaporu.

Očetova nepremišljena izjava, ki jo mimogrede izreče pred ljubico, združena z njenim ljubosumjem in maščevalnostjo, popolnoma spremeni njihova življenja.

Predstava z intimno pripovedjo oriše vso kompleksnost tistega političnega trenutka, razišče nesrečno obdobje in zgodovinske dogodke, ki so močno vplivali na usodo navadnih, nedolžnih ljudi, čas, v katerem je ena sama napačna beseda, izrečena na nepravem mestu, pred napačnimi ljudmi lahko popolnoma uničila dotedanje življenje.

Za vstopnico za predstavo, ki traja sto minut, boste odšteli od 17 do 24 evrov, mlajši od 25 let in starejši od 65 let ter upokojenci pa 13 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.