Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Očiščenje, krst in maša

Zoran Prodanović - Prlja (pevec Let3) in Damir Martinović - Mrle (basist) v duho Žurnal24 main
Vedno provokativna reška skupina je včeraj predstavila svoje stanje duha.

Let3 skrbi blaginja duhovnikov, zato so organizirali družbeno-politično pobudo Tudi duhovnikov kurac bi fukal v miru, ki se zavzema za legalizacijo istospolnih skupnosti duhovnikov.

Mislim, da bi bili duhovniki, če pobuda uspe, manj zafrustrirani, bolj pomirjeni in bolj zdravi.
Zoran Prodanović

Skrivnost vere
In kakšno zvezo imajo falusi z duhovniki? Pevec skupine Zoran Prodanović odgovarja, da se skupina pogosto ukvarja s stanjem duha, čemur so podrejena tudi vprašanja Cerkve, boga in vere.

Pa celibat? "Zanj so se odločili v nekem trenutku zgodovine, ne vem, zakaj, morda je bilo preveč spolnih bolezni; ampak jaz v tem ne vidim naravnega smisla," razlaga Prlja s pripetim velikanom. In od kod je vzel mero? "Mera je simbolična, virtualna, saj je prevelik za realne duhovniške mere."

Po prebrani konvenciji in predhodnem čiščenju duha z žganjem sta dušna pastirja Prlja in Mrle za pot v novo življenje krstila prva dva albuma skupine ter razkrila bistvo novega srečanja – shoda vernikov, ki bo 16. februarja v Kinu Šiška, kjer Let3 pripravljajo spektakularen koncert.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.