Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Od cene vstopnic se zvrti

Za koncert Siddharte v Stožicah so bile najprej v prodaji le parterske vstopnice Žurnal24 main
Koncert na stadionu. Nepriljubljene cene vstopnic za koncert priljubljenega benda.

V soboto bomo imeli zadnjo priložnost slišati Siddharto v živo pred junijskim koncertom na stadionu v Stožicah, piše na spletni strani skupine. Videti je, da fantje pričakujejo, da jim bo v treh mesecih in pol odsotnosti vrednost nekajkrat poskočila – z osmih evrov, kolikor je treba odšteti za nastop v Briščikih na festivalu Glasba brez meja, na 29 za stadionske tribune, 40 za “navaden” parter in 49 za prostor pred odrom.

 

Pri teh cenah bi šel prej na Chemical Brothers kot na Siddharto.
Akrapović

Cena primerljiva s svetovnimi velikani

"Stadionski koncerti so na drugačni ravni. Gre za spektakel, ki zahteva višje vložke," je povedal medijski predstavnik Siddharte Blaž Gregorin. "Koncert bo ponudil tri ure starih hitov in nove skladbe, ki jih bo Siddharta izdala na novem live albumu in prvem uradnem koncertnem DVD," je dodal.

 

Cene vstopnic je za Žurnal24 komentiral glasbeni kritik Miroslav Akrapović: "Če je koncert tehnično zahteven, bodo z zaslužkom pokrili stroške. Lahko pa nameravajo po koncertu nekaj let počivati." Akrapović je dodal, da se v Stožicah obeta nekaj velikih koncertov, pri teh cenah pa bi šel sam prej na koncert Chemical Brothers kot Siddharte. Britanca za junijski koncert v dvorani Stožice računata od 50 evrov za stojišče do 70 za VIP-lože. Gregorin je poudaril, da so vstopnice za prireditve v dvorani Stožice po navadi dražje od Siddhartinih, čeprav so z dvoranskim nastopom povezani nižji izvedbeni stroški. Enodnevni najem stadiona sicer stane 48 tisoč evrov.

 

Miroslav Akrapovi%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kvota brezplačnih

Akrapović meni, da sicer glasbeniki danes zaradi recesije cene nižajo. "So pa optimisti ... 40–50 evrov? Hahaha. Če se prav spomnim, je vstopnica za Bežigradom stala tri tisoč tolarjev ..." pa je le eden izmed komentarjev na spletu, zaradi katerih smo postali pozorni na to temo. Komentirajo še, da je bil bežigrajski stadion razprodan, ker so bile vstopnice poceni in so jih delili tudi brezplačno.


"Vstopnic je bilo premalo. Vsak koncert ima kvoto brezplačnih vstopnic za partnerje in medije," je pojasnil Gregorin in poudaril, da brezplačne vstopnice ne zagotavljajo večjega obiska. Siddharta je še vedno med našimi najbolj priljubljenimi skupinami, vprašanje pa je, ali so jih njihovi oboževalci vajeni kupiti na razprodaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.