Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Od glasbe do zapeljevanja

Prvi dan festivala bo nastopil mojster hišnih ritmov David Morales. (Foto: Marko Žurnal24 main
Legendarni in z grammyjem nagrajeni didžej o današnji klubski sceni.

Mislite, da dandanes ljudje prihajajo na vaše nastope zaradi vašega imena ali glasbe?
Odvisno, časi so se spremenili, a je glasba še vedno glavni dejavnik, ki ustvarja atmosfero in združuje ljudi.

So klubski dogodki bolj kot glasbeni dogodki postali predvsem prizorišče za lepa oblačila?
Celotna klubska scena temelji na lepem oblačenju, prikazovanju plesnih veščin in zapeljevanju, tako da bi rekel, da gre za mešanico stvari, ki jih je posameznik pripravljen dati, pa naj gre za kratek obisk kluba ali celonočni žur.

Kaj je najboljše, kar je 21. stoletje prineslo na klubsko sceno?
Veliko odlične glasbe in umetnikov ter lažjo komunikacijo z ljudmi oziroma oboževalci, tehnologija pa je prinesla nove pristope k studijskemu delu. Veliko lažje je delati glasbo s sodobnimi pripomočki ter se igrati z vokali in zabavati z novimi zvoki.

Koliko dni na leto nastopate na Ibizi?
Če sem pošten, trenutno ne nastopam (smeh). To bi bilo primerno vprašanje za mojega agenta. Ibiza je poletna destinacija številka ena za vse velike didžeje, vendar rad potujem in obiskujem tudi druge države. Je pa Ibiza še vedno zelo poseben kraj, ker se srečujem z drugimi didžeji in kjer lahko predstavim svoje najnovejše stvari, obenem pa slišim, kaj so za poletje pripravili drugi.

Če je New York vaš prvi dom, kaj je potem drugi?
Italija, zagotovo, tam preživim velik del leta. Rad imam tamkajšnjo hrano, dekleta.

Ali kdaj nastopate brezplačno?
Ne sodelujem veliko na dobrodelnih dogodkih. Nekaj doniram ljudem, ki skrbijo za reveže in brezdomce, a to ni nekaj, s čimer bi se hvalil v medijih, če me razumete.

Se spomnite česa posebnega v zvezi s Slovenijo?
V Sloveniji sem nastopal že večkrat. Spomnim se odličnega kluba Ambasada Gavioli in prepričan sem, da bosta tudi tokrat super občinstvo in šov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.