Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Od glasbene Panonike do rekordne harmonike

Panonika Harmonika Arhiv organizatorja
Panonika Harmonika bo tudi letos v festivalskih dneh postregla s kvalitetno domačo in tujo glasbo, pristnimi kulinaričnimi dogodki in novimi Guinnessovimi rekordi.

Na letošnjem festivalu Panonika Harmonika se bodo od 24. do 26. avgusta na prizorišču v starem jedru v Brežicah zvrstili nastopajoči iz številnih držav, vrhunski domači in tuji harmonikarski in glasbeni mojstri. Obiskovalci se bodo lahko pomudili tudi na degustacijah in predstavitvah vrhunskih vinarjev in kulinaričnih posebnosti iz različnih regij panonske nižine, predstavili pa se bodo tudi rokodelci, izdelki domače obrti, aktivi kmečkih žena s svojimi domačimi dobrotami in mnogi drugi.

Podirali bodo Guinnessove rekorde

Panonika Harmonika je obenem tudi festival Guinnessovih rekordov. Lani so namreč postavili svetovni rekord z največ harmonikarji, zbranimi na enem mestu, letos pa so si organizatorji zastavili višje cilje – podreti kar štiri rekorde, in sicer za največji ženski harmonikarski orkester, največji litoželezni lonec, največje slovensko kosilo z govejo juho, praženim krompirjem in hrenom ter najdaljše maratonsko igranje na harmoniko.

Že teden dni pred začetkom festivala pa bo v sklopu predfestivalskega dogajanja potekala prva mednarodna harmonikarska delavnica. Njena namena sta vzpostavitev temeljev za največji harmonikarski orkester jugovzhodne Evrope, orkester Panonika Harmonika, ki bo izvajal koncerte po vsem svetu, ter vzpostavitev mreže harmonikarjev jugovzhodne Evrope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.