Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Od Jana so se poslovili tudi slavni

Jan Plestenjak, poslovilni koncert
1/16
Saša Despot
Jan Plestenjak je s sinočnjim koncertom v Hali Tivoli končal turnejo ob 20. obletnici delovanja na slovenski glasbeni sceni. Med gosti so bili tudi Lado Leskovar, Andrej Šifrer, Tomaž Domicelj, Rebeka Dremelj, Tadej Toš in številni drugi znani obrazi.

Plestenjak je včeraj praznoval tudi rojstni dan, zato mu je publika dvakrat zapela Vse najboljše, drugič pod vodstvom Eve Boto, ki je bila ena od Janovih gostij. Na odru so se mu pridružili še Eva Moškon (Od pekla do raja) in Lara Love (Soba 102) ter Modrijani, ki so s Slakovo ponarodelo V dolini tihi na noge dvignili celo dvorano Tivoli.

Jan se je med pesmimi veliko zahvaljeval ljudem, ki so ga spremljali v zadnjih 20 letih, tudi svoji mami, ki je bila nekje na tribunah, čeprav ji je ponudil sedež v prvi vrsti. Zapel je vse svoje največje hite - začel je s pesmijo Si ok in končal z Ona sanja o Ljubljani. Ko se je zaradi aplavza še drugič vrnil na oder, je zapel novo pesem, ki bo na njegovem naslednjem albumu. Ta bo predvidoma izšel čez kakšno leto, vmes pa se bo Plestenjak umaknil z glasbenih odrov.

Med publiko je bilo opaziti veliko znanih ljudi, med drugim tudi Rebeko Dremelj, Tomaža Miheliča alias Marlenno iz Sester, Tomaža Domicelja, Andreja Šifrerja, Lada Leskovarja, Tadeja Toša, bodočo poslanko Alenko Bikar, nekdanjega ministra Patricka Vlačiča, Damjana Damjanoviča, direktorja Slovenske filharmonije in sodnika v šovu X factor, Branka Čakarmiša in ostale.