Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Od mladih Grkov do starega Cronenberga

Polnoč v Parizu Arhiv CD
Bliža se Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe), ki bo namignil, česa letos ne gre izpustiti.

Filmski praznik, ki se v prestolnici vsako leto zgodi s festivalom Liffe, bo med 9. in 20. novembrom ponudil aktualne festivalske uspešnice in zadnje filme priljubljenih evropskih režiserjev, kot so Lars von Trier, Pedro Almodóvar in Aki Kaurismäki, obenem pa se bo ozrl v preteklost in na druge 
kontinente.

Ti bodo predstavljeni tako v Panorami svetovnega filma, v kateri direktor festivala Simon Popek izpostavlja Orkester Pjera Žalice o Plavem orkestru in razpadu Juge, kot v sekcijah Klasični finski film in Fokus, ki bo posvečen mladim grškim avtorjem.

V preteklost bodo obiskovalci Liffa pogledali skozi retrospektivo Metafilm, ki bo predstavila nekaj najzanimivejših filmov o filmu, in retrospektivo, v kateri bodo prikazana zgodnja dela Davida Cronenberga, v korak s sedanjostjo pa bodo stopili s tradicionalnimi in tudi najbolj priljubljenimi sekcijami Predpremiere, Kralji in kraljice in Perspektive.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.