Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Od xx do The Horrors

xx Arhiv skupine
Festival Terraneo. Lani je v Šibenik privabil 30.000 ljudi, tudi Slovencev. Letos preseneča z odličnimi glasbeniki.

Festival indie glasbe Terraneo se bo letos v drugo odvijal na lokaciji opuščene stare vojašnice v Šibeniku, in sicer od 7. do 9. avgusta.

Organizatorji pa so že sporočili prvi seznam bendov, ki bodo nastopali na dobesedno vročem festivalskem prizorišču pri sosedih.

Zvezde indie scene

Nastop so že potrdile naslednje tuje in domače skupine: The xx, Friendly Fires, ekscentriki The Horrors, elektro-dance pop duet The Ting Tings, The Notwist, Digitalism, Swans, Anna Calvi, ki jo je Brian Eno razglasil za največje odkritje po Patti Smith, The Very Best, Future Islands, 
Elemental, Dječaci, surovi in energični Gatuzo ter Golem.

Oče festivala je Mate Škugor, uspešen hrvaški glasbeni promotor, ki je Terraneo zastavil kar za svoj življenjski projekt. Poleg obilo potentnih in svežih bendov, ki imajo na voljo dva velika odra in enega manjšega, ekipa Terranea za letos pripravlja tudi ekodelavnice, nastope didžejev in vidžejev, predavanja, kopanje in še marsikaj drugega.

Atmosfera Woodstocka

Lani je Terraneo privabil več kot 30 tisoč obiskovalcev. Primarno želi zabavati, širiti pozitivno energijo in obiskovalcem ponuditi užitek v glasbi aktualnih imen svetovne in domače glasbene scene. Na voljo so tudi vstopnice, ki stanejo slabih 50 evrov, kupite pa jih lahko pri Eventimu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.