Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Od živčnih zlomov do ravnovesja

Predstava traja 3 ure in ima en odmor. (Foto: MGL Ljubljana) Žurnal24 main
Najti ravnovesje mnogim predstavlja velik izziv, še posebno, če gre za Občutljivo ravnovesje. Kako ga poiskati, si ob 19. uri oglejte v drami v MGL Ljubljana.

S Pulitzerjevo nagrado ovenčano besedilo Edwarda Albeeja tenkočutno secira zagatno družinsko situacijo. Na prvi pogled se ne zgodi nič dramatičnega, pa vendar sproži vsaka beseda novo tiho bitko, vsak pogled odpre novo fronto in običajen pogovor po večerji se zazdi kot sprehod po minskem polju.

Gospodovalna Agnes (Stannia Boninsegna) v imenu družinskega ugleda, spodobnosti in primernosti greni življenje možu Tobiasu (Marko Simčič). Svoji zapiti mlajši sestri Claire (Judita Zidar) streže z očitki in žalitvami, Claire pa ji nikakor ne ostaja dolžna. V napetem ozračju vsakega proti vsem postane sleherna podrobnost, če še ni, umazana. Izvemo tudi, da se Agnesina in Tobiasova hči Julia (Mojca Funkl) vrača domov po četrti ločitvi. Prehitita jo Edna (Maja Boh) in Harry (Jožef Ropoša), družinska prijatelja. Zakonca sta na smrt prestrašena, a vzroka svoje groze ne znata ali pa nočeta pojasniti. Preprosto nočeta domov in naselita se v Juliini otroški sobi. Vrstijo se grenki obračuni, ki vodijo do živčnih zlomov in še dlje. Vse tja do roba norosti.

Cene vstopnic so od 7,90 do 10,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.