Magazin > Film & Glasba & TV
87 ogledov

OdBeatli – prvi slovenski Beatles

Blaž Vrbič, Tadej Košir in Vid Polončič Ruparčič – OdBeatli (Foto: Luka Ovčar)
1/2
Luka Ovčar, arhiv skupine
V soboto 5. decembra bo v novem ljubljanskem klubu kot hišni bend predstavil prvi slovenski Beatles tribute bend – OdBeatli.

Na Miklavžev večer bodo na odprtju ljubljanskega kluba Hugo Barrera pod ljubljansko tržnico nastopili slovenski Beatli. Pravzaprav bo nastopila skupina OdBeatli – tribute bend, ki igra pesmi legendarnih Beatlov.

V skupini igrajo Blaž Vrbič – pevec in tolkalist, Tadej Košir – kitarist in Vid Polončič Ruparčič – kitarist in vokalist. Pred pol leta so se trije ljubitelji glasbe Beatlov in znanci na glasbeni sceni odločili, da bi hite britanske četverice lahko preigravali tudi pred občinstvom. Tadej Košir je pojasnil, da so si enostavno želeli preučiti njihove skladbe, ki vsebujejo veliko znanja. "The Beatles so postavili veliko temeljev," doda Tadej.

Dober tribute bend lahko ustvariš samo z lastnim pečatom. Jasno moraš poznati glasbo, ampak hkrati mora izvajalec dodati lasten pečat.
Tadej Košir o tribute bendih

Akustične priredbe
Kmalu so fantje doživeli dober odziv in so se odločili, da bodo priredbe predstavili tudi širšemu občinstvu. Sicer pa se od klasičnih Beatles tribute bendov razlikujejo po tem, da njihove priredbe zvenijo akustično. Občasno zvoku dodajo tudi tolkala (Martin Janežič) in saksofon (Klemen Kotar), kar bomo lahko slišali tudi na prihajajočih koncertih v Ljubljani.

Kljub pomanjkanju glasbil se trudijo v priredbe vplesti vse elemente, ki so jih Beatli posneli ob pomoči orkestralnih glasbil. Priredbam lahko za pokušino prisluhnete na njihovi spletni strani myspace.com/odbeatli.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.