Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Odkrijte Bournovo zapuščino

Bournova zapuščina Žurnal24 main
Režiser napetih trilerjev Michael Clayton in Dvojna igra, Tony Gilroy, predstavlja nadaljevanje legende o Bournu, tokrat skozi oči podobnega odpadniškega agenta Crossa. Bournovo zapuščino (The Bourne Legacy) si lahko ogledate v kinematografih po Sloveniji.

Bournova zapuščina je točno to, kar pove naslov - zapuščina in posledica tistega, kar se je zgodilo v preteklosti. Bournovo javno razkritje ob koncu tretjega filma je zanetilo požar, ki grozi, da bo uničil desetletja raziskav in razvoja boljših vohunov in bojevnikov. Stopnica je le eden od številnih Cijinih tajnih obveščevalnih programov, zgolj začetek projekta, ki pa ga Bournova dejanja zdaj nevarno ogrožajo.

Aaron Cross (Jeremy Renner) je eden izmed šestih agentov v programu, imenovanemu Izid. Ti agenti so bili izboljšani in izurjeni za akcije ministrstva za obrambo. Niso samo morilci, temveč ekipa, ki je bila posebej zasnovana za dolgotrajne in visoko tvegane obveščevalne naloge. Upokojeni polkovnik Eric Byer (Edward Norton) je oče mreže teh programov, admiral Mark Turso (Stacy Keach) je Byerjev glavni svetovalec in zveza s Pentagonom, Terrence Ward (Dennis Boutsikaris) pa direktor Candenta, farmacevtskega giganta, kjer z izgovorom, da gre za državno varnost, izdelujejo snovi za spreminjanje tajnih agentov v teh programih.

Želja po supervojakih je v vojaških in obveščevalnih krogih prisotna že desetletja. Z razvojem genetike in biokemije pa so možnosti, da se te sanje uresničijo, vse bolj realne. Byerjevi programi obetajo točno to - razvoj popolnega živega vojaškega in obveščevalnega stroja. Toda vsak poskus ima določene pomanjkljivosti in napake. Agenti Izida so izboljšana različica agentov Stopnice, kar naj bi pomenilo, da nimajo več nekdanjih napak, toda zaradi svojih superiornih lastnosti jih je še težje nadzorovati in svojim tvorcem predstavljajo še večjo grožnjo.

Akcijski pustolovski film si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju in Planetih Tuš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.