Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Odkrijte znanost in tehnologijo srca

Znanost in tehnologija srca Rdeča galerija
Ob 19. uri se v Rdeči galeriji odpira razstava Žive Moškorič z naslovom Znanost in tehnologija srca, na kateri se boste lahko igrali z grafikami, ilustracijami in analognimi interaktivnimi objekti in jih celo soustvarjali.

Pri večini stvari, ki jih počnemo, tudi pri čisto preprostih vsakodnevnih opravilih, si pomagamo z izsledki znanosti in s tem povezano tehnologijo. Jemljemo jo kot samoumevno in potihem je postala del nas.

Predstavjajte si torej, da obstaja tudi tehnologija za popolnoma neracionalne opravke. Razstavo tvorijo znanstveni izsledki in tehnološka orodja, ki uporabniku na humoren ali poetičen način pomagajo pri vsakodnevnih nelogičnih opravilih, odločitvah, ki temeljijo na občutkih in čustvih, fantazijskem svetu.

Živa Moškrič ustvarja navodila za uporabo časa in sveta, metode za procesiranje in shranjevanje občutkov, oglase za stvari, ki jih ni v trgovinah, orodja za napovedovanje prihodnosti. Postavitev raziskuje enega od aspektov umetnosti: raziskuje vlogo, ki jo igra umetniško delo za avtorja in za prejemnika/obiskovalca.

Raszatav bo na ogled do 16. februarja 2012. Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.