Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

Odstopil urednik festivala

Andrej Hofer (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Andreja Hoferja je zaradi obtožb na račun izvedbe razpisa za festival Slovenska polka in valček zamenjala Dajana Makovec.

Slovenska polka in valček ima zaradi obtožb na izvedbo razpisa za sodelovanje na festivalu, o čemer  smo pisali že včeraj, novega urednika. Kot smo izvedeli, naj bi Andrej Hofer, ki o zapletih z razpisom in zamenjavi noče dajati izjav, odstopil z mesta urednika po lastni želji, zamenjala pa ga je Dajana Makovec.

Novico o zamenjavi je za Žurnal24 potrdil tudi odgovorni urednik razvedrilnega programa TV Slovenija Vanja Vardjan, ki pravi, da se je sprememba na uredniškem mestu festivala zgodila pred približno desetimi dnevi oziroma kmalu po prejemu pisma z obtožbami.

“Ko je prispelo to pismo, sem mu predlagal,  da je bolje, da se umakne, ker se nekatere obtožbe nanašajo osebno nanj, in nato imenoval novo urednico,” pojasnjuje Vardjan in dodaja: “Umaknil pa sem ga zato, da ne bi trpel ne on, ne mi, ne festival.” Več o domnevnih nepravilnostih lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.